Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ajmo kapetane

Marko Kopljar - ljevica koja nam na ovom Euru treba više od ičega

Na mala je vrata ušao u reprezentaciju 2009., a sada je kapetan u kojeg se svi uzdaju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlaskom Igora Vorija iz reprezentacije Marko Kopljar postao je novi kapetan Hrvatske. Aktualni igrač Barcelone u reprezentaciju je ušao 2009. godine kada je igrao kao zamjena za današnjeg pomoćnika izbornika Željka Babića - Petra Metličića. Kopljar je s 29 godina, uz Domagoja Duvnjaka, jedan od najiskusnijih u pomlađenoj izabranoj vrsti Hrvatske, koja po prvi put nakon dugo dugo godina dolazi na Europsko prvenstvo s ulogom 'autsajdera' kada je borba za medalje u pitanju. Razlog više toj tezi su i brojne ozljede koje su pogodile reprezentaciju, a na listi ozlijeđenih nalazi(o) se i Kopljar.

"Ozljede su svakodnevnica sportaša. Stvari u reprezentaciji nisu idealne i tu u prvom redu mislim i na sebe. No, poginut ćemo na terenu za reprezentaciju", pričao je Kopljar na posljednjoj konferenciji za novinare uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Poljsku gdje nas čekaju Bjelorusija, Island i Norveška u prvom krugu.

Marko Kopljar u profesionalni je rukomet stupio 2004. godine i to u klubu iz rodnog grada - RK Požega. Nakon toga je nastupao za Đakovo, Medveščak i Metković, a potom je 2007. godine potpisao prvi pravi ugovor s današnjim PPD Zagrebom.

Još vijesti

U Zagrebu je igrao do 2012. godine kada je na vrata zagrebačkog kluba pokucao francuski moćnik PSG i odveo ga u Pariz. Tri je godine bio jedan od najboljih igrača u momčadi, a onda je prošloga ljeta preselio u najbolji klub na svijetu - Barcelonu.

Kopljar tamo igra daleko manje, ponajviše jer na njegovoj poziciji desnog vanjskog igra ponajbolji igrač svijeta Kiril Lazarov. No, unatoč tome Kopljar trenira i radi s najboljim rukometašima svijeta, te svakodnevno živi pobjednički mentalitet.

Kopljar je sa Zagrebom osvojio prvenstvo Hrvatske i domaći kup u svih pet godina koliko je bio dio momčadi. S PSG-om je nakon toga osvojio po dva prvenstva i kup, a ove godine je na najboljem putu da se i u dresu Barcelone okiti s nekoliko trofeja.

Marko Kopljar - biografija:

ROĐENJE: 12. veljače 1986. u Požegi

VISINA: 210cm

TEŽINA: 108kg

POZICIJA U MOMČADI: Desni vanjski

TRENUTNI KLUB: Barcelona

PRIJAŠNJI KLUBOVI: RK Požega, RK Đakovo, RK Medveščak, RK Metković, RK Zagreb, PSG

NAJVEĆI USPJESI: Najbolji desni vasnji Europskog prvenstva 2012. godine, bronca na Olimpijskim igrama 2012., srebro na SP-u 2009. te EP-u 2010., bronca na SP-u 2013. i EP-u 2012.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider