Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
S Brozovićem drži crtu

Marino Marić - preporodio se odlaskom u Bundesligu

Sve ono što nije u prve dvije utakmice, Marinu Mariću pošlo je za rukom protiv Islanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S osam postignutih golova Marino Marić bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu Hrvatske nad Islandom.

Uz odličan postotak šuta (89 posto, 8/9) Marić je protiv indisponiranih Islanđana dao velik doprinos i u obrani, koja mu je od samih početaka bavljenja rukometom slabija strana.

U napadu uvijek hladnokrvan i precizan, u obrani često dekoncentriran i nedovoljno agresivan - takav je glas dugi niz godina pratio Marića koji se na poziciji pivota izmjenjuje s Ilijom Brozovićem, a upravo su njih dvojica prvi izbor izbornika Željka Babića, ispred Krešimira Kozine i prekriženog Igora Vorija.

Rukometom se počeo baviti u rodnom Mostaru, nastupajući za HMRK Zrinjski. U Zagreb odlazi s 19 godina, a prije odlaska u Maribor osvojio je s današnjim PPD Zagrebom sve moguće domaće trofeje. U Melsungenu se skrasio u ljeto 2014. potpisavši trogodišnji ugovor.

Što se tiče reprezentativnih uspjeha, može se pohvaliti dvama broncama - u na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012. i Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013.

Marino Marić - biografija:

ROĐENJE: 01. lipnja 1990. u Mostaru

VISINA: 196cm

TEŽINA: 115kg

POZICIJA U MOMČADI: pivot

TRENUTNI KLUB: MT Melsungen

PRIJAŠNJI KLUBOVI: HMRK Zrinjski Mostar, PPD Zagreb, RK Maribor Branik

NAJVEĆI USPJESI: bronce na EP-u 2012. i SP-u 2013., četverostruki prvak Hrvatske i osvajač Kupa s PPD Zagrebom, svjetski juniorski prvak s reprezentacijom 2009., u All Star momčadi juniorskog SP-a 2009.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider