Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
s 2 boda dalje

Kauboji se raspištoljili kada je bilo najpotrebnije: Ovako nešto nismo vidjeli jako dugo

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Island u utakmici 3. kola skupine B Europsko rukometnog prvenstva u Poljskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija razbila je Island u posljednjoj utakmici skupine B Europskog prvenstva u Poljskoj. 'Kauboji' su slavili s 37:28, poslali su Island kući, te su u drugu fazu prenijeli dva boda.

Hrvatska je i uoči početka utakmice znala da ide u drugu fazu natjecanja, s obzirom da je Norveška u ranijoj utakmici slavila protiv Bjelorusije. Hrvatskoj je pobjeda donosila dva boda za drugu fazu natjecanja, remi jedan, a poraz joj je značio prolazak bez bodova, što bi automatski značilo da je polufinale samo teorija. Izabranici Željka Babića otvorili su utakmicu na furiozan način, kako u obrani tako i u napadu.

Obrana je u prvih 15-ak minuta uništila islandski napad, koji je u prethodnoj utakmici zabio 38 pogodaka Bjelorusiji. Kvalitetna obrana istovremeno znači i dobar napad, pogotovo dobru kontru i polukontru. To se najbolje vidjelo u ovoj utakmici gdje bi naši nakon svake kvalitetne obrane jurili prema suparničkom golu.

U prvom dijelu, ali i utakmici, briljirao je Marino Marić koji je s crte zavukao sva četiri pokušaja. Tek mu je peti udarac s crte uspio obraniti islandski vratar. Četiri je u prvih 30 minuta dodao i Ivan Čupić.

Još vijesti

U nastavku je Marić zabio još četiri, Čupić je ostao na četiri, a Manuel Štrlek je završio sa šest golova.

Nastavak je protekao u istom tonu kao i prvi dio. Hrvatska je igrala briljantnu obranu, vukla sjajnu kontru i polukontru, dok je u 'klasičnom' napadu bila maštovita i učinkovita.

Island je bio bez ikakvih šansi i u nijednom trenutku nije djelovao kao da može parirati našima.

U drugu fazu natjecanja Hrvatska prenosi dva boda, Norveška, koja nas je neočekivano pobijedila, četiri, dok Bjelorusija ide bez bodova. 'Kauboji' se križaju sa skupinom A u kojoj je Poljska razbila Francusku 31:26, te u drugu fazu prenosi četiri boda. Francuska nosi dva, dok Makedonci, koji su u posljednjoj sekundi utakmice pogotkom za 27:27 izbacili Srbiju, ulaze bez bodova.

Prvu utakmicu igramo u četvrtak protiv Makedonije, a potom slijedi prvi od dva ključna dvoboja. Najprije igramo s Francuskom, a zatim i protiv Poljske. Raspored druge faze natjecanja ide nam na ruku, jer ukoliko pobijedimo Makedoniju, bit ćemo u igri za prolaz dalje čak i u slučaju poraza od Francuske. 

Može li Hrvatska proći u polufinale rukometnog EP-a?

Ukupno glasova:

Europsko rukometno prvenstvo, 3. kolo, skupina B:

HRVATSKA - ISLAND 37-28 (19-10)

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Marić 8, Duvnjak 2, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 4 (2), Karačić 1, Štrlek 6, Čupić 4, Kovačević, Mamić 2, Šebetić 2, Slišković 2, Cindrić, Brozović 2.

ISLAND: Gustavsson 1, Edvardsson; Petersson, Helgason, Karason 1, Arnor Thor Gunnarsson 6 (4), Petersson 3, Sigurdsson 6, Robert Gunnarsson 1, Gudjonsson 3 (2), Palmarsson, Atlason 2, Hallgrimsson, Svavarsson 1, Gudmundsson 2, Bjarki Mar Gunnarsson 1, Sigurmannsson 1.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Island 8 minuta.

SEDMERCI: Hrvatska 2-2, Island 6-6.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider