Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
udarna snaga

Manuel Štrlek – ponajbolje krilo svijeta i jedan od ključnih igrača Hrvatske

Manuel Štrlek jedno je od najboljih lijevih krila svijeta i trebao bi biti jedan od ključnih igrača u reprezentaciji Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manuel Štrlek jedan je od najpopularnijih hrvatskih rukometaša. Igra u poljskom Kielceu gdje je daleko od očiju hrvatskih navijača, no sada ćemo ga opet svi gledati Europskom prvenstvu. Tamo Hrvatska po prvi put nakon dugo godina dolazi  bez uloge favorita za medalju. Posljednji put tako je bilo davne 2003. u Portugalu. Ali znamo kako je završilo.

Međutim, za velike stvari hrvatski rukometaši trebat će odigrati turnir za pamćenje, a jedan od igrača od kojeg se očekuje da bude među nosiocima je naše najbolje krilo Manuel Štrlek. Lijevo krilo hrvatske reprezentacije među iskusnijim je igračima koje ima izbornik Babić. Ne toliko zbog godina koliko radi iskustva velikih natjecanja, ali i osvajanja medalja.

Na pripremama reprezentacije prvi put se našao uoči Svjetskog prvenstva 2009. u Hrvatskoj. Nažalost, ozlijedio se u pripremnoj utakmici te je zbog toga morao propustiti prvenstvo. Rukometu se vratio nakon oporavka od pet mjeseci.

Nadareni Štrlek je brzo u dresu PPD Zagreba pokazao o kakvom se potencijalu radi. Njegova ozljeda bila je velik udarac za klub koji je te godine ispao u četvrtfinalu Lige prvaka. No, Štrlek se brzo vratio igrama koje su ga vinule u visine.

Još vijesti

Na EP-u u Austriji 2010. godine bio je izabran za najbolje lijevo krilo turnira. Nadamo se da će biti tako i u Poljskoj. Štrlek posljednjih sezona odlično igra u Kielceu, s kojim je potpisao i novi ugovor. Znao se naći u najboljim sedmorkama rukometne Lige prvaka, a nerijetko puta je bio i najbolji strijelac svoje momčadi.

Štrlek spada među šest igrača koji su zajedno u hrvatskoj reprezentaciji pet godina. I oni bi trebali biti nositelji. Njegovo mjesto na lijevom krilu reprezentacije je 'zacementirano'.

Manuel Štrlek - biografija:

ROĐENJE: 1.12.1988. u Zagrebu

VISINA: 181cm

TEŽINA: 75kg

POZICIJA U MOMČADI: Lijevo krilo

TRENUTNI KLUB: Vive Targi Kielce

PRIJAŠNJI KLUBOVI: RK Zagreb

NAJVEĆI USPJESI: srebro na EP u Austriji 2010., bronca na EP-u Srbiji 2012., bronca na OI u Londonu 2012. i bronca na SP-u u Španjolskoj 2013.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider