Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Briljirao na debiju

Ivan Stevanović - anonimni Riječanin prva je vratarska rezerva

"Tko je ovaj", mnogi su se pitali nakon prve utakmice Europskog prvenstva u Poljskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najzaslužnijih za hrvatsku pobjedu nad Bjelorusijom na otvaranju Europskog prvenstva bio je Ivan Stevanović.

Sredinom prvog poluvremena izbornik Željko Babić dao je priliku Stevanoviću nakon lošeg izdanja Mirka Alilovića, a ovaj mu se odužio na pravi način - s 10 obrana od kojih su mnoge bile ključne, u trenucima dok se lomio rezultat.

Kad se Babić odlučio otpisati Filipa Ivića i pozvati Stevanovića na Europsko prvenstvo, bilo je mnogo onih koji su pomislili kako izbornik priliku daje novom mladom čuvaru mreže. Stevanović to nije.

Stariji je i od Alilovića, u svibnju će proslaviti 34. rođendan. Do svoje 25. godine ostao je u Zametu s kojim je dotad u dvije sezone nastupio u Kupu pobjednika kupova. Iz Zameta odlazi u Poreč 2007. i ostaje tri sezone pa se 2010. vraća u Zamet s kojim 2012. stiže do finala Kupa.

Potom ga je doveo PPD Zagreb, s kojim je osvojio sve moguće domaće trofeje i igrao Ligu prvaka svake sezone.

Zanimljivo je kako je u veljači prošle godine Stevanović potpisao ugovor s njemačkim drugoligašem Bietigheimom, ali je potom istog otkazao i odlučio ostati u Zagrebu gdje čuvara vrata PPD-a zajedno s Ivićem.

EP u Poljskoj prvo mu je veliko natjecanje s reprezentacijom, ali ne i prvo uopće jer je bio član generacije koja je u turskom Mersinu 2013. osvojila srebro na Mediteranskim igrama.

Ivan Stevanović - biografija:

ROĐENJE: 5. svibnja 1982. u Rijeci

VISINA: 193cm

TEŽINA: 101kg

POZICIJA U MOMČADI: vratar

TRENUTNI KLUB: PPD Zagreb

PRIJAŠNJI KLUBOVI: RK Zamet, RK Poreč

NAJVEĆI USPJESI: srebro s reprezentacijom na Mediteranskim igrama 2013., finale Kupa sa Zametom 2012., prvak Hrvatske sa Zagrebom 2013., 2014. i 2015., osvajač Kupa sa Zagrebom 2013., 2014. i 2015.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider