Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlični Štrlek, Karačić...

Hrvatska pobijedila Bjelorusiju: Kopljar kapetanski, ali nas je zabrinuo

Hrvatski rukometaši na uspješan su način otvorili Europsko prvenstvo u Poljskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici skupine B i Europskog prvenstva uopće hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Bjelorusiju 27:21 (15:15). Dvoboj je prelomljen u drugoj polovici drugog poluvremena kada su naši rukometaši otišli na nekoliko pogodaka razlike.

Kauboji su tako na trijumfalan način najavili drugi dvoboj na Europskom prvenstvu, koji će se igrati u nedjelju protiv Norveške s početkom u 18:15.

Novi kapetan Marko Kopljar odigrao je odličnu utakmicu, imao je šut 5 od 5, ali je u 40. minuti izašao van zbog ozljede za koju zasad ne znamo koliko je teška.

Nakon što su sedmerce na početku promašili Čupić i Horvat, tu je ulogu preuzeo Manuel Štrlek koji je bio naš najefikasniji igrač sa svih šest pogođenih penala.

Još vijesti

Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je bila u rezultatskom zaostatku tijekom čitavog prvog poluvremena. Veteran, 35-godišnji Sjarhej Rutenka odlično je otvorio utakmicu, te s dva pogotka doveo Bjelorusiju u vodstvo od 2-0. Loša igra u obrani, te spor protok lopte u napadu uz promašene sedmerce Čupića i Horvata onemogućavali su Hrvatsku da nadoknadi početni zaostatak, štoviše Bjelorusija je u 12. minuti stigla i do maksimalnog vodstva od tri razlike (8-5).

Odličan debi Stevanovića na golu

Kod vodstva Bjelorusije 10-8 u 18. minuti hrvatski izbornik Željko Babić odlučio je s vrata maknuti neučinkovitog Mirka Alilovića i uvesti debitanta na velikim natjecanjima Ivana Stevanovića, a to je donijelo rezultatski pomak. Stevanović je do odmora sakupio četiri obrane (ukupno ih je imao 10), i ostali igrači zaigrali su angažiranije u obrani, pa se na odmor otišlo s neodlučenim rezultatom 15-15.

U prvom poluvremenu Bjeloruse su u prednosti održavali Rutenka sa sedam pogodaka i odlični vratar Vjačeslav Saldacenka s osam obrana.

Duvnjak bez gola, Karačić igrač utakmice

Nakon što u prve tri minute drugog poluvremena niti jedna reprezentacija nije postigla pogodak, Čupić je pogotkom s krila donio prvo vodstvo Hrvatskoj na utakmici, a nakon toga se izabranici Željka Babića više nisu osvrtali. U 39. minuti prvi su put poveli s tri razlike (20-17), u 50. četiri (24-20), a u 54. pet (26-21) i pitanje pobjednika je bilo odlučeno.

Ključ pobjede bila je odlična igra u obrani u drugom poluvremenu tijekom kojega je Hrvatska na čelu s odličnim Stevanovićem primila samo šest golova, a da ima prostora za napredak pokazuje i podatak kako je Domagoj Duvnjak utakmicu završio bez postignutog pogotka (imao je šut 0/2, pa ga je u gradnji hrvatskog napada vrlo uspješno zamijenio Igor Karačić, kojeg je EHF proglasio igračem utakmice).

HRVATSKA - BJELORUSIJA 27:21 (15:15)

KATOWICE. Spodek Arena

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Marić, Duvnjak, Kopljar 5, Gojun, Horvat, Karačić 1, Štrlek 9 (6), Čupić 5, Kovačević, Mamić 1, Šebetić 1, Slišković 3, Brozović 2

BJELORUSIJA: Kišov, Saldacenka; Brovka, Kuleš, Babičev 1, Hadkevič, Zajcav, Puhovski 1, Rutenka 8 (3), Nikulenkav 1, Šilovič 7, Pacikajlik, Jurinok 3, Baranav, Prakapenja, Citov

SUCI: Johansson i Kliko (Švedska)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Bjelorusija 10 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 6 (8), Bjelorusija 3 (5)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider