Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Mađarski Scholes"

Veliko pojačanje za Osijek: Potpisao ponajbolji mađarski reprezentativac!

U Gradskom vrtu brzo su pronašli zamjenu za Harisa Hajradinovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih mađarskih nogometaša Laszlo Kleinheisler potpisao je za Osijek.

Ovaj standardni mađarski reprezentativac priključio se Osječanima na zimskim pripremama u Rovinju nakon što je potpisao ugovor na tri i pol godine.

Kleinheisler je po vokaciji ofenzivni veznjak, ali može igrati i na obje krilne pozicije. U Osijek stiže kao zamjena za Harisa Hajradinovića, bosanskohercegovačkog reprezentativca koji je nakon odlične jesenske polusezone prodan u tursku Kasimpasu za dva i pol milijuna eura.

S obzirom na to da je Kleinheisler u kazahstanskoj Astani imao važeći ugovor do ljeta 2021. godine, jasno je kako je Osijek morao platiti određenu odštetu za njega, ali ne zna se o kojem je iznosu riječ.

"Mađarski Scholes"

Inače, Kleiheisler će na proljeće proslaviti 25. rođendan, a u karijeri je igrao za Puskas Academiju, Videoton, Werder Bremen (koji ga je slao na posudbe u Darmstadt, Ferencvaros i Astanu). Kazahstanski prvak ljetos ga je otkupio od Werdera, ali nije se kod njih dugo držao.

Najljepša na svijetu lovi "nestvarni" rekord: Vraća se seksi Amerikanka LIndsey Vonn (Instragram) Lindsey Vonn (Foto: AFP) Lindsey Vonn (Foto: AFP)

Kleinheislera u domovini, što zbog fizičke sličnosti, što zbog stila igre, zovu "Mađarski Scholes". Za reprezentaciju je upisao 23 nastupa i postigao dva pogotka. Igrao je na Euru 2016. u Francuskoj, gdje je u mađarskoj pobjedi nad Austrijom (2:0) imao jednu asistenciju i bio proglašen igračem utakmice.

Za momčad koju vodi Zoran Zekić Kleiheisler bi trebao biti veliko pojačanje.

A osim u HNL-u, Kleinheislera ćemo u 2019. godini gledati i u dva sraza Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider