Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzvrat na Rujevici

Rijeka povela i stala: Gent uraganski preokrenuo, ali Bijeli imaju vrlo aktivan rezultat

Gent je pobijedio Rijeku 2:1 u prvoj utakmici doigravanja za Europsku ligu...

Galerija Tibor Halilović i igrači Rijeke slave pogodak (Foto: AFP) Tibor Halilović i Antonio Čolak (Foto: AFP) Tibor Halilović i Michael Ngadeu (Foto: AFP) Gent - Rijeka (GOL.hr)

Nogometaši Rijeke u četvrtak su u prvoj utakmici posljednjeg pretkola Europske lige u gostima kod belgijskog Genta izgubili sa 1-2, a uzvrat je u Rijeci 29. kolovoza.

Dvostruki strijelac za domaćine bio je Laurent Depoitre (57, 71), a pogodak za Rijeku postigao je Tibor Halilović (40).

Real priprema veliko iznenađenje: Hrvatski heroj iz Rusije na meti Kraljevskog kluba Ante Rebić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Mario Mandžukić i Duje Ćaleta-Car (Photo: Petar Glebov/PIXSELL)

Riječani su došli u Gent sa jasnim ciljem, izboriti rezultat koji im daje šanse za prolazak u grupnu fazu Europske lige. Prepustili su Gentu posjed lopte, igrali su disciplinirano, pa su svi pokušaji belgijskog kluba da ugrozi vrata Rijeke u prvom poluvremenu bili jalovi.

Rijeka povela i stala

Jedina prigodu domaćini su imali u 36. minuti i to nakon pogreške Acostyja. On je u opasnoj zoni izgubio loptu, što je omogućilo Jaremčuku da izbije sam pred gol Rijeke, ali je loše pucao.

Nisu u Bernu divljale samo Delije, Švicarci bocom pogodili atraktivnu PR-icu Zvezde Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) +5 Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda)

Rijeka je povela u 40. minuti iz situacije koja nije previše obećavala. Tibor Halilović je uposlio Čolaka u kaznenom prostoru, on loptu nije uspio uštopati, ali se je ona odbila do Halilovića, koji sa deset metara iskosa trese mrežu.

Gent uraganski preokrenuo

Na startu drugog poluvremena Gent je još više pritisnuo riječku obranu. Nakon dva neuspješna pokušaja glavom, Jonathana Davida u 46. i Deipotrea u 48. minuti, Gent je izjednačio u 57. minuti.

Jaremčuk se probio po lijevoj strani kaznenog prostora i ubacio u peterac, a Laurent Depoitre neometan zabija za 1-1.

Ljestvica nacionalnih koeficijenata za sezonu 2020./2021. (Screenshot: Trebat će čudo, ali nije nemoguće: Hrvatskim klubovima se otvara povijesna prilika divider

Pritisak Genta još je jednom urodio plodom u 71. minuti, a ponovno je strijelac bio Depoitre. Lustig je ubacio u 16-erac Rijeke, a Depoitre glavom pogađa za 2-1.

Zadnju prigodu na utakmici imali su domaćini u 80. minuti. Opet je ubacio Lustig, a Jaremčukov pokušaj glavom otišao je preko grede.

GENT - RIJEKA 2-1

GENT: Kaminski, Asare, Plastun, Ngadeu, Lustig, Dejaegere (Bezus 63), Odjidja, Owusu, Jonathan David (Kubo 89), Depoitre, Jaremčuk (Verstraete 83).

RIJEKA: Prskalo, Župarić, Capan, Punčec, Kvržić (Velkovski 69), Raspopović, Halilović, Lepinjica, Lončar, Acosty (Iglesias 79), Čolak (Puljić 86).

STRIJELCI: 0-1 Tibor Halilović (40), 1-1 Laurent Depoitre (57), 2-1 Laurent Depoitre (71).

SUDAC: Daniel Stefanski (Polj)

STADION: Ghelamco Arena

GLEDATELJA: 11.000

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider