Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijesni su - svi

Sudac upropastio El Clasico: Dvostruki kriterij, minuta potpunog kaosa i krucijalne greške

Za razliku od mnogih dosadašnjih, ovaj El Clasico nije bio ratoboran od prve minute. Ali...

Galerija Crveni karton Sergiju Robertu (Foto: AFP) Sergi Roberto i Marcelo (Foto: AFP) Sudac Hernandez pokazuje žuti karton Lionelu Messiju (Foto: AFP) +4 Luis Suarez i Sergio Ramos (Foto: AFP)

To što je Barcelona već ranije osigurala naslov prvaka Španjolske izostavilo je onu naelektriziranost od prve minute među akterima nedjeljnog El Clasica kao što je to bio slučaj u pregršt navrata dosad.

Međutim, jako je zaiskrilo na travnjaku u finišu prvog poluvremena.

Prvo su se zakačili Luis Suarez i Sergio Ramos te su obojica dobili žute kartone.

Zatim je Lionel Messi žestoko startao na Ramosa i također dobio žuti karton.

Bale nije dobio ni žuti, a trebao je biti isključen

A onda je uslijedila minuta velikih napetosti u kojoj se glavni sudac Alejandro Hernandez "iskazao" dvostrukim kriterijem. U drugoj minuti sudačke nadoknade Gareth Bale brutalno je faulirao Samuela Umtitija, namjerno ga udarivši. Ostalo je nejasno da li Hernandez to nije vidio ili nije želio vidjeti, ali činjenica je da bi neki malo hrabriji sudac pokazao izravni crveni karton Baleu za taj start.

I onda se u idućem napadu Reala, u trećoj minuti sudačke nadoknade, desilo da je Sergi Roberto udario Marcela. Sudac Hernandez je u toj situaciji reagirao ispravno pokazavši Robertu crveni karton.

Nedosuđeni faul Suareza prije Messijeva gola

Da nije baš sasvim u utakmici, sudac Hernandez je demonstrirao i u drugom poluvremenu, kada u situaciji uoči pogotka Messija nije svirao prekršaj Suareza na Raphaelu Varaneu.

Urugvajac je, prije asistencije za Argentinca, udario po stajnoj nozi francuskog braniča i onda mu odnio loptu koju je proslijedio Messiju.

Također, u 77. minuti je Jordi Alba nogom raspalio Marcela koji jest ranije počeo padati, ali preko tog udarca nogom sudac ne bi smio prijeći. A Hernandez je učinio upravo to, razjarivši igrače i navijače Reala...

Prekršaj Luisa Suareza (Foto: Screenshot/Twitter) Prekršaj Luisa Suareza (Foto: Screenshot/Twitter) (Foto: Screenshot/Twitter)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider