Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pet puta

Ronalda (vjerojatno) nitko ne mrzi kao oni: Atletico ima noćne more

Atletico Madrid i dalje ostaje bez osvojene Lige prvaka...

Cristiano Ronaldo u akciji protiv Atletico Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cristiano Ronaldo hat-trickom u uzvratnoj utakmici osmine finala eliminirao je Atletico Madrid iz Lige prvaka.

Madridski sastav u proteklih nekoliko godina prometnuo se u favorita iz sjene i klub na koji se mora računati kad se govori o onima koji mogu otići do kraja u najcjenjenijem klupskom natjecanju.

Nisu uspjeli osvojiti trofej, a od 2014. godine naovamo u čak pet navrata u sklopu Lige prvaka gledali su Ronalda kako slavi dok su oni tugovali.

U finalu Lige prvaka 2014. godine u Lisabonu igrali su Real Madrid i Atletico Madrid, a Ronaldo je zapečatio sudbinu Realova gradskog rivala pogotkom iz jedanaesterca u 120. minuti za konačnih 4:1. To je bio onaj pogodak koji je Portugalac proslavio kao da je zabio za 1:0 i izravno donio trofej, a ne u situaciji kad je sve bilo riješeno.

Sezonu poslije toga, u travnju 2015., ždrijeb je madridske suparnike spojio u četvrtfinalu. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, u uzvratu se dugo činilo da će utakmica otići u produžetke jer golova nije bilo, ali onda je Ronaldo nakon jednog solo prodora i dodavanja Jamesa ušao u šesnaesterac i idealno poslužio Javiera Chicharita, koji nije imao težak posao - poslao je loptu u praznu mrežu i Atletico je ispao.

Godina 2016. donijela je novo finale između Reala i Atletica, a utakmica je poslije 1:1 nakon 120 minuta stigla do penala. Tamo je priču zaključio, pogađate, Ronaldo. U četvrtoj seriji Real je poveo pogotkom Ramosa, Juanfran je pogodio stativu i poslije toga kao peti izvođač došao je Ronaldo. Računica je bila jasna - ako zabije, Real je prvak Europe. Naravno, izveo je penal neobranjivo, Jan Oblak nije imao šanse.

I četvrtu sezonu zaredom Ronaldo je rastužio navijače Atletica. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka 2017. Real je na Santiago Bernabeuu slavio s 3:0, a sva tri pogotka postigao je fenomenalni Portugalac. Uzvrat je nakon toga bio samo formalnost, iako je Atletico nakon 16 minuta imao 2:0, završilo je 2:1 i Real je odjurio u finale.

I na koncu, sinoćnja rapsodija. Hat-trick za veliki povratak i prolaz Juventusa...

Cristiano Ronaldo i suigrači slave pogodak (Foto: AFP) Vodećim sportskim medijima nedostajali su superlativi za Portugalca: "Marsovac, monstrum, izvanzemaljac..." divider

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Hat-trickom nokautirao Atletico, pa dočekao svojih pet minuta pred novinarima: "Možda me zato Juventus doveo" divider

Cristiano Ronaldo - osveta (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo nije ostao dužan navijačima Atletica: Poput Simeonea vulgarno proslavio pobjedu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider