Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu nova lica

Modrić protiv Ronalda: Portugal nova prijetnja hrvatskom ponosu

Nakon šokantnog poraza od Škotske na Maksimiru, hrvatska reprezentacija jučer je otputovala u Ženevu gdje je večeras čeka prijateljski ogled s Portugalom...

Luka Modrić i suigrači večeras će od 19.30 imati novo velikomiskušenje. U Švicarskoj imaju ogled s reprezentacijom koju predvodi Modrićev suigrač i najveća zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo.

Hrvatska momčad u međuvremenu je odradila i prvi trening u Ženevi, koji je promatralo nekoliko desetaka znatiželjnih navijača, mahom Hrvata koji žive i rade u Švicarskoj.

>> Štimca stala karta: Izbornik učinio Sammiru medvjeđu uslugu!

>> Luka Modrić: Moj se san ostvario, igram za najveći klub na svijetu

>> Modrić najbolji igrač sezone, Sammir najbolji u HNL-u

Nakon poraza protiv Škotske, izbornik Igor Štimac šestoricu je igrača oslobodio igranja protiv Portugalaca.

Protiv Portugala nećemo gledati Stipu Pletikosu, Gordona Schildenfelda, Eduarda, Nikicu Jelavića, Marija Mandžukića i Josipa Šimunića, ali u prvih jedanaest bi trebao zaigrati Vedran Ćorluka.

Ćorluka i Modrić predvodit će „šarenu“ hrvatsku momčad

Godine 2006. u Ženevi je Hrvatska poražena od Španjolske u prijateljskom dvoboju, sedam godina poslije na švicarskom tlu ponovno protiv još jednog velikana - Portugala. I to bez pola momčadi, umjesto Pletikose na gol će Subašić ili Krešić.

''Ne znam, vidjet ćemo, mislim nije to uopće bitno, 11 će igrača izaći će van na tu zadnju utakmicu ove sezone, stisnuti zube i odraditi to kako treba'', kaže Dario Krešić, vratar Lokomotiva iz Moskva, kluba kojem je trener bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Ćorluka i Modrić predvodit će „šarenu“ hrvatsku momčad koja je ostala bez mnogih aduta nakon Škotske.
Izbornik Igor Štimac ističe:

''Od Stipe Pletikose, Mandžukića, Jelavića, koji će već prije stradao u trenažnom procesu, do Eduarda i Schildenfelda, koji imaju rupture. Idemo 'osakaćeni' u Ženevu, ali zbit ćemo redove.''

Štimac pozvao Igora Bubnjića: Ima preporuke Nike Kovača!

Novak u Štimčevim redovima je Igor Bubnjić, novi stoper Udinesea i vođa mlade vrste.

''On je imao najbolje preporuke od izbornika reprezentacije Nike Kovača za sve što je pokazao do sada u režimu s mladom reprezentacijom i svakako je stoper kojeg ćemo u budućnosti pratiti'', kaže Štimac.

Portugal je uzvratio Rusima na svom terenu u kvalifikacijama. Reprezentacija s kojom smo do sada igrali dva puta i upisali remi i poraz. Još se ne zna hoće li Portugal igrati u najboljem sastavu. Cristiano Ronaldo je o Hrvatskoj rekao:

„Glavno je da smo pobijedili Rusiju, pa se sada možemo koncentrirati na Hrvatsku. Bit će to sasvim drukčija utakmica, bez velikog pritiska, ali idemo po pobjedu“, poručio je Ronaldo.

Dario Krešić: Normalno je da smo svi utučeni!

Krešić nema sumnje kako Hrvatsku očekuje težak zadatak s kojom god momčadi Portugalci istrče na travnjak.

''Portugal je velika reprezentacija, u kojem god sastavu izađu oni su top ekipa, tako da to za nas ne igra neku veliku ulogu.''

Kakva je atmosfera u hrvatskom taboru nakon šokantnog poraza od Škota?

''Normalno da su svi malo utučeni, ali mogla bi nam ova utakmica dobro doći da vratimo samopouzdanje i da se vratimo na pravi put'', nada se Krešić.

Bodove vratit ne možemo, ali možemo vidjet nove debitante. Idealna šansa za minute perspektivama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider