Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometni oscar

Modrić najbolji igrač sezone, Sammir najbolji u HNL-u

Luka Modrić izabran je za najboljeg hrvatskog igrača sezone, a Sammir za najboljeg igrača HNL-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon šokantnog poraza od Škotske, hrvatski reprezentativci okupili su na dodijeli „nogometnog oscara“ kojeg su udruženo organizirali Nogometni sindikat i Sportske novosti.

Veznjak Real Madrida Luka Modrić izabran je za najboljeg hrvatskog igrača sezone. Na drugom je mjestu Mario Mandžukić, napadač prvaka Europe Bayerna, treći je Jorge Sammir, veznjak zagrebačkog Dinama, četvrti Mateo Kovačić, veznjak Intera iz Milana, te su peto mjesto podijelili dva senatora hrvatske reprezentacije Darijo Srna i Josip Šimunić, koji brane klupske boje Šahtara i Dinama.

Birani su i najbolji igrači HNL-a. Pobjedu je odnio Sammir. Najbolji mladi igrač je Ante Rebić, napadač Splita, a najbolji vratar je Ivan Kelava, koji je prije nekoliko dana iz Dinama prešao u španjolsku Granadu. Najbolji sudac lige je Ivan Bebek, a najbolji trener Tomislav Ivković, tehniko Lokomotive. Nagradu „fair play“ odnijela je momčad Rijeke.

Udarna momčad domaće lige izgleda ovako: Kelava - Vrsaljko, Križanac, Šimunić, H. Milić - Antolić, Sammir, Andrijašević - Benko, Kramarić, Rebić.

NAJBOLJI IGRAČ HRVATSKE
1. LUKA MODRIĆ 112
2. MARIO MANDŽUKIĆ62
3. JORGE SAMMIR17
4. MATEO KOVAČIĆ12
5. DARIJO SRNA5
JOSIP ŠIMUNIĆ 5

NAJBOLJI IGRAČ 1. HNL
1. JORGE SAMMIR118
2. ANDREJ KRAMARIĆ 17
3. ANTE REBIĆ 17
4. JOSIP ŠIMUNIĆ 14
5. DOMAGOJ ANTOLIĆ8

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider