Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brine ih napad

Hrvatska skuplja od Srbije: Što bi Mihajlović dao za Mandžukića!?

Mihajlović je svjesno ušao u rizik. Ostao je bez nekoliko velikih imena poput Vidića i Stankovića, pa se okrenuo mladim nadama. I to je proces koji traje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stojković i Brkić bore se za jedinicu Orlova. Stojković je nominalno prvi vratar, no ni Brkić nije bez šansi.
Obrana je najbolji i najpoznatiji dio momčadi. Ivanović, Subotić, Nastasić i Kolarov. Chelsea, Borussia Dortmund i Manchester City. Samo ova četvorka vrijedi golemih 70-ak milijuna eura.

>> HNS za Škotsku prijavio Zagreb, jer je utakmica 'visokog rizika'!?

>> Tomislav Ivković: Srpska reprezentacija sliči seljačkoj zadruzi!

>> Hrvati su jači, ali imaju jedan problem koji Srbi nemaju

Naša obrana i zadnji vezni predmet su brige izbornika Igora Štimca. Većina igrača iz tih linija nastupa u Ukrajini, gdje je odigrano tek jedno proljetno kolo, te u Rusiji gdje je lopta s centra krenula tek danas.

Siniša Mihajlović nema takvih problema. Najpoznatije ime u liniji defenzivnih veznjaka svakako je ono interovca Zdravka Kuzmanovića. No, on izgleda nije u prvim izbornikovim planovima. Prednost više dobiva 19-godišnji igrač Zvezde, Srđan Mijailović. Najviše povjerenja Mihajlović je poklonio Aleksandru Ignjovskom, 22-godišnjem igraču njemačkog Werdera s 12 ovosezonskih nastupa u Bundesligi.
Mihajloviću tek jedan igrač dolazi s Istoka - Zoran Tošić, neugodni ljevak za kojeg je 2009. veliki Sir Alex Ferguson Partizanu „iskeširao“ sedam milijuna eura.

Tošić okupira desno krilo. Tadić je glavni kreator igre, dok lijevu stranu obično drži najveća srbijanska mlada nada Lazar Marković. On je ozlijeđen, a tu su još Sulejmani i Đuričić. Dušan Tadić briljira u nizozemskom Twenteu - 39 utakmica, 14 pogodaka i čak 17 asista. Tržišna vrijednost od 10 milijuna eura sasvim razumljiva.

Napad je možda i najveća nepoznanica. Đorđević, Ščepović i Đurđić. Nantes, Partizan i Greuter Furth. Što bi dali za jednog Mandžukića...? Hrvatsku momčad tržište cijeni na 180 milijuna eura - tridesetak više od Srbije. Dana 22. ožujka na Maksimiru bi to i valjalo potvrditi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider