Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal na pomolu

HNS za Škotsku prijavio Zagreb, jer je utakmica 'visokog rizika'!?

U HNS-u su se opet 'potrudili' izazvati burne reakcije u ostatku Hrvatske. Ni Split ni Osijek nego opet – Zagreb, i to zbog nevjerojatne procjene!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadali su se u Splitu i Osijeku domaćinstvu utakmice protiv Škotske 7. lipnja, no ostat će razočarani. U priopćenju HNS-a stoji kako Poljud i Gradski vrt odjednom ne zadovoljavaju sigurnosne uvjete FIFA-e kod visokorizične utakmice, no postavlja se pitanje tko je tu utakmicu proglasio onom 'visokog rizika?

Novi šamar HNS-a Splitu i Dalmaciji

Splitu je ta utakmica davno obećana zbog turističke sezone i konstantnog zapostavljanja Dalmacije, a nakon odličnog ugođaja u Osijeku protiv Walesa, u HNS-u su počeli koketirati s Gradskim vrtom. No, ipak će se igrati na Maksimiru.

Podsjetimo, u Splitu se jedina kvalifikacijska utakmica u posljednjih 16 godina igrala 2011. protiv Gruzije, baš u terminu u kojem je trebala gostovati Škotska. Nevjerojatno je da se derutni Maksimir pored također već polako derutnog ali još uvijek za dvije klase boljeg Poljuda proglašava 'sigurnijim'.

Možda je koreografija Torcide na derbiju o 'isušivanju močvare', a koja je zbog atraktivnosti i poruke postala hit na internetu među navijačima svih klubova, bila dodatni razlog što se čelnici HNS-a očito groze dolaska u Split.

U Osijek Wales može, ali Škotska ne

Nevjerojatno je to da utakmica sa Škotskom bude proglašena kao visoko rizična?! Otkad su to susreti Hrvata i Škota rizični ne znamo. Navijači ovih reprezentacija gaje simpatije jedni prema drugima i uvijek je među njima vladala vrlo, vrlo prijateljska atmosfera.

Uostalom, kako je Wales mogao gostovati u Osijeku, a Škotska ne smije. Puno je pitanja koja se u ovim trenucima vrte iznad glava mnogih u Slavoniji i Dalmaciji, ali ne samo tamo.

Priopćenje HNS-a o odluci da se igra u Zagrebu:

''Zbog postavljenih striktnih rokova FIFA-e oko određivanja domaćinstva kvalifikacijskog ogleda između Hrvatske i Škotske zakazanog za 7. lipnja 2013., Hrvatski nogometni savez morao je s današnjim danom (petak) prijaviti stadion na kojem će spomenuta utakmica biti odigrana.

Stadioni u Splitu i Osijeku, gradovima koji su uz Zagreb istaknuli kandidaturu za domaćinstvom, ovoga trenutka ne zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve postavljene od strane FIFA-e za utakmice visokog rizika.

Uzimajući u obzir striktnu primjenu Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je domaćinstvo povjeriti jedinom stadionu koji trenutno zadovoljava te uvjete, a to je stadion Maksimir u Zagrebu.

Sukladno ovoj odluci, kvalifikacijska utakmica Hrvatska - Škotska odigrat će se u Zagrebu 7. lipnja 2013. u 20:15 sati.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider