Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkazan spektakl

HNS se ograđuje: Tko to ide na utakmicu u Beograd?

Iz Hrvatskog nogometnog saveza stiglo je priopćenje kojim se ograđuju od svakog dolaska hrvatskih navijača na utakmicu sa Srbijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zabrana UEFA-e ne vrijedi za neke goste iz Hrvatske. Zato se za svaki slučaj HNS ogradio od svega. Naime, Udruga za mlade 'Korak ispred' najavila je odigravanje prijateljske utakmice u petak s članovima fan kluba 'Orlovi' te odlazak na utakmicu.

>> Eduardo: Obrana Srbije je po imenima možda najbolja na svijetu

>> Karte za Srbija – Hrvatska ne idu: 'Daj Bože da Marakana ne bude puna'

>> 'Hrvatice golih grudi' htjele u Beograd, ali...

Radi se o udruzi koja ima program 'nogometno-logističke organizacije', a od 2005. je član FARE mreže, krovne je europska organizacije koja aktivno radi na prevenciji svih oblika diskriminacije u nogometu te je partnerska organizacija UEFA-i.

Ista je to udruga koja UEFA-i prijavljuje verbalne ispade hrvatskih navijača poput poznatog slučaja s kažnjavanjem Dinama zbog vrijeđanja Zdravka Mamića.

Otkazan susret legendi u Nišu

Spomenimo i kako je otkazan za sutra najavljen spektakl u Nišu na kojem su se trebale susresti srpske i hrvatske legende.

S jedne strane Zvone Boban, Davor Šuker, Goran Vlaović. Ćiro Blažević, a s druge Dejan Rambo Petković, Savo Milošević i ostali...

Strah od incidenata nagnao je organizatore da otkaže okupljanje legendi.

Priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza:

''Danas smo dobili informaciju kako predstavnici udruge „Korak ispred“ namjeravaju u petak u Beogradu odigrati prijateljsku utakmicu s članovima fan kluba „Orlovi“ i prisustvovati utakmici Srbija – Hrvatska.

Hrvatski nogometni savez se u potpunosti ograđuje od ove utakmice s kojom nije bio upoznat i kojoj ne može dati podršku sukladno potpisanom protokolu između HNS-a i FSS-a. Hrvatski nogometni savez poštovao je svaki detalj dogovora između dva Saveza koji uključuje nedolazak gostujućih navijača na utakmice između Hrvatske i Srbije, a koji je postignut kako bi se izbjegle bilo kakve mogućnosti sukoba navijača dviju reprezentacija ili sigurnosno rizične situacije za oganizaciju utakmice.

U organizaciji HNS-a u Beograd neće putovati niti jedan navijač izvan službene delegacije, kao što je bio slučaj i s reprezentacijom Srbije u Zagrebu, niti su za njih osigurane ulaznice preko HNS-a.''

Hrvatsku protiv Srbije čeka...

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider