Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srbija - Hrvatska

Eduardo: Obrana Srbije je po imenima možda najbolja na svijetu

Do utakmice Srbija – Hrvatska na Marakani ostalo je još dva dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na posljednjoj press konferenciji prije odlaska u Beograd, u ime hrvatske reprezentacije govorili su Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević. Obojica igraju u Ukrajini, u rivalima Šahtaru i kijevskom Dinamu.

>> HNS se ograđuje: Tko to ide na utakmicu u Beograd?

>> Karte za Srbija – Hrvatska ne idu: 'Daj Bože da Marakana ne bude puna'

"Što se tiče mojih utakmica u klubu, odigrao sam ih dosta i u dobrom sam fizičkom stanju. Svi koji smo tu u reprezentaciji spremni smo za ovakav susret", rekao je Eduardo koji ne krije kako se nada kako će zaigrati na Marakani.

''Treniramo, borimo se za svoje mjesto i na kraju će izbornik odlučiti", dodao je.

Stadion Crvene zvezde neće biti rasprodan, ali će svejedno biti vruća atmosfera. To Dudua ne brine.

"Svaku utakmicu igramo pred punim tribinama i u vrućoj atmosferi. Imamo dosta iskustva s time. Ugođaj je u reprezentaciji, kao i uvijek, pozitivan. Osjeća se malo tenzija, ali mirni smo i zasad je sve u redu".

Hrvatski će napadači igrati protiv srpskih obrambenih zvijezda Ivanovića, Subotića, Nastasića, Kolarova...

"Obrana Srbije je za svaki respekt, poimence je to možda i najbolja obrana na svijetu. No, njihova izvedba ovisi i tome koliko ćemo im igre mi dopustiti", zaključio je Dudu.

Ognjen Vukojević svojevrsni je povratnik u sastav Igora Štimca. Vjeruje se kako će se izbornik vratiti najiskusnijima.

"Bit će ovo posebna utakmica, ali imamo dovoljno iskustva. Ništa nas neće impresionirati, moramo biti usredotočeni na ono što se događa na terenu", rekao je Vukojević.

"Srbija jača nego u Zagrebu. Uigranija je, posloženija iz susreta u susret, a s Matićem su dobili kvalitetu više u sredini. No, kada krene utakmica, sve što se zbiva oko reprezentacije Srbije i na tribinama pada u vodu. Zreli smo i takve stvari neće utjecati na nas'', poručio je Vukojević i za kraj dodao:

''Susret u Beogradu je ključ. Sve je još otvoreno, Belgija nema lake protivnike. Pobijedimo li u Beogradu, otvaraju nam se šanse za prvo mjesto. Nestrpljivo čekamo početak. Srbija će u domaćoj atmosferi pokušati napraviti pritisak na otvaranju susreta i zato mi moramo ostati hladni.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider