Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bod u Srbiji i...

Brazil je tako blizu, a tako daleko: Što nas čeka u te četiri utakmice?

Hrvatska reprezentacija fantastično gura u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, no daleko je još siguran plasman.

Nakon šest od deset odigranih kvalifikacijskih utakmica Hrvatska pod vodstvom Igora Štimca ima čak 16 od 18 mogućih bodova. Pet pobjeda i remi u Belgiji fantastičan su uspjeh. No, ima jedan mali problem, a to su ti uporni Belgijanci koji također imaju 16 bodova i bolju (+3) gol razliku.

>> Štimac grubo pogriješio pa se izvadio: Samo sreća ili veliko znanje?

>> Tragičar pa junak Hrvatske: 'S ovakvim pobjedama se ide na SP!'

>> Štimac odgovorio 'uljezima' na presici: Vi niste navijači Hrvatske!

Prije kvalifikacija smo svi zajedno ovu grupu proglasili najjačom koju su Vatreni dosad imali. No, već smo nakon pola kvalifikacija ostavili bez svake nade Srbiju. Ostali je možda nisu ni imali...

Nisu hrvatski nogometaši pregazili protivnike, ali tko bi se previše žalio na pobjede u Makedoniji i Walesu gdje je Štimac odnio šest bodova uz ne baš najbolju igru. Nekako smo okrenuli Makedonce i u Zagrebu, a protiv Srbije pobijedili na mišiće. Rapsodija je bila tek u Osijeku protiv Walesa.

Što nas čeka do kraja kvalifkacija?

A što nas još čeka? Prvo slijedi Škotska u Zagrebu bez 'kartoniranih' Modrića, Ćorluke i Lovrena. Škoti su se pokazali kao najslabija reprezentacija u skupini i tu ne bi trebalo biti problema početkom lipnja na Maksimiru. A onda kreće biti ili ne biti u mrtvoj utrci s Belgijancima...

Bod iz Srbije 'kao kuća'

Jesen otvaramo teškim gostovanjem u Beogradu. Srbija će tražiti osvetu i htjeti osvjetlati obraz protiv mrskih rivala. Hrvatskoj bi bod iz te utakmice bio 'kao kuća'. Pobjeda bi bila za gušt, ali ne bi značila puno tj. ne bi nam bio dovoljan remi s Belgijom u Zagrebu mjesec dana kasnije jer bi opet odlučivala gol razlika. Naravno, već smo ubrojili pobjedu Belgije nad Srbijom u lipnju.

U slučaju poraza u Beogradu, ni slavlje na Maksimiru protiv Belgije nam ne donosi sigurno prvo mjesto. Belgija posljednju utakmicu igra na svom terenu s Walesom, dok Hrvatska gostuje u Škotskoj. Nekako Belgijancima na ruku ide ždrijeb do kraja kvalifikacija, barem što se tiče prilike za popravljanje gol razlike.

Najveći adut Hrvatske je domaćinstvo Belgiji, a tko zna, možda se Hazard, Kompany, Fellaini i društvo 'poskliznu' protiv Srbije. Dakle, dvije pobjede protiv Škota, bod u Srbiji i pobjeda nad Belgijom sigurno vode Hrvatsku u Brazil!

Raspored do kraja kvalifikacija:

07. lipnja
Hrvatska – Škotska
Belgija – Srbija

06. rujna
Srbija – Hrvatska
Škotska – Belgija

11. listopada
Hrvatska – Belgija

15. listopada
Škotska – Hrvatska
Belgija Wales
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider