Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez ide u kupovinu

Real sprema revoluciju: Novi Galacticosi bez Balea i Ronalda u novoj formaciji

Predsjednik Reala Florentino Perez priprema rekonstrukciju momčadi i promjenu primarne formacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Barcelona zajedno s cijelom Katalonijom vodi tešku političku bitku s kastiljanskom političkom elitom, predsjednik Real Madrida Florentino Perez u tajnosti priprema bogati ljetni shopping.

Španjolski mediji spekuliraju kako Perez namjerava rekonstruirati momčad Reala. Osvježenja su potrebna, jer neki igrači su iscrpljeni, drugi su ozlijeđeni ili bolesni, a uz to u pokretu treba držati marketinški kotač, koji je u posljednja dva-tri prijelazna roka više-manje mirovao. Nije da u tom razdoblju Real nije kupovao, ali nije bilo zvjezdanih transfera.

Promjena formacije

Perez navodno želi dovesti dvije ili tri velike zvijezde, jednu od njih možda već u zimskom prijelaznom roku. Spekulira se da su Perez i njegovi stručni savjetnici došli do zaključka da bi Real trebao odustati od primarnih 4-3-3 ili 4-2-3-1 formacija i prijeći na 4-4-2.

Razlog je taj što Real u veznom redu ima veliku koncentraciju kvalitete, a u trenutačnom rasporedu nema za sve mjesta. S prelaskom na 4-4-2 lakše bi se našlo mjesta za Isca, Asensija, Modrića, Kroosa, Kovačića i Casemira, koji figuriraju kao vezni igrači, dok bi se Cristiana Ronalda prekomandiralo u samu špicu.

Spekulira se da Ronaldo namjerava odigrati još jednu ili dvije sezone u Realu i onda promijeniti sredinu. Dakle, moguć je odlazak već idućeg ljeta. U opciji je povratak u Englesku ili transfer u SAD. Projekt Davida Beckhama u Miamiju je propao, no otvara se nova solucija s Los Angelesom, gdje slavni košarkaš Magic Johnson i nogometašica Mia Hamm pokreću novi klub s velikim ambicijama. Ronaldu se ta ideja čini zanimljivom.

Navodno je Perez donio odluku da proda Garetha Balea dok za Velšanina može dobiti velike novce. Iako je Bale češće u bolnici ili na rehabilitaciji nego na travnjaku, u Premierligi još uvijek ima zainteresiranih klubova koji su spremni iskrcati značajne svote.

Novi Galacticosi

Ideja je da se za taj novac dovede neka nova zvijezda koja nema problema s ozljedama. Od napadača u fokusu su Robert Lewandowski (Bayern), Aubameyang (Borussia Dortmund) i Harry Kane (Tottenham), a od veznjaka još jedan člana Spursa Dele Alli. Čini se da je Real odustao od Paula Dybale koji je navodno izrijekom odbio prelazak na Santiago Bernabeu.

Real se namjerava pojačati i u zadnjem redu. Dani Carvajal ima problema sa srcem i pitanje je što će biti s njegovom karijerom, pa su u Realu bacili oko na desnog bočnog Real Sociedada Alvara Odriozola. Pomno će se pratiti i razvoj Marokanca Achrafa Hakimija, koji se ove sezone priključio seniorskoj momčadi Reala.

Poznato je da Perez želi i novog vratara, iako je Keylor Navas opravdao očekivanja i uglavnom je branio na visokoj razini. No, Navas nikada nije legao Perezu, nije mu marketinški atraktivan i želi ga zamijeniti mlađim vratarom. David de Gea više nije prva opcija, čini se da je Perez definitivno odustao od vratara Manchester Uniteda i španjolske reprezentacije. Trenutačno je u prvom planu Thibaut Courtois, vratar Chelseaja i belgijske reprezentacije. Na radaru je i talentirani vratar Athletica Kepa Arrizabalaga.

Neymar prema Madridu?

U Španjolskoj se sve glasnije spekulira da Perez kuje plan kako da u dogledno vrijeme dovede Neymara, koji je ovog ljeta u rekordnom transferu prešao iz Barcelone u PSG. Brazilac je dugo tiha patnja Pereza, Barca mu ga je otela ispred nosa, a zna se da je Perez jako tašt i da će sve učiniti kako bi se osvetio Kataloncima.

Međutim, sve ove opcije pod znakom su pitanja i ovisit će o raspletu političke situacije u Španjolskoj. Katalonija traži neovisnost, a Madrid se opire svim silama i očito je spreman koristiti silu. Situacija je vrlo ozbiljna, nitko ne zna što donosi sljedeći dani, na Pirinejima vlada atmosfera straha i neizvjesnosti. Ako dođe do nemira i nasilnog raspada Španjolske, jasno da će i La Liga snositi posljedice. U tom slučaju nogomet će biti u drugom planu, teško da će si Real moći dopustiti velike investicije. Štoviše, prije će se dogoditi odljev nego priljev superzvijezda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider