Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rijetkost i teže izlječivo

Šok u Madridu: Zbog problema sa srcem upitna karijera zvijezde Reala?

Dani Carvajal bit će odmah podvrgnut tretmanima liječenja vrlo rijetke infekcije, koja napada membranu koja okružuje srce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šok u momčadi Real Madrida! Prema pisanju španjolskih medija, europski klupski prvak izgubio je Danija Carvajala na nekoliko mjeseci, nakon što otkriveno da desni bek Reala ima problema sa srcem!

Carvajalu je dijagnosticiran perikarditis, virusna infekcija koja utječe na membranu, koja pak okružuje srce. Riječ je o nevjerojatno rijetkom i teško izliječivom problemu, zbog kojeg je ponajbolji desni bek svijeta aut barem dva mjeseca.

Postoji nekoliko vrsta perikarditisa, a najpoznatiji su akutni i kronični. Ako je riječ o kroničnom perikarditisu, onda je mogućnost da Carvajal propusti ostatak sezone jako velika.

Dok mu se srce oporavlja i prima tretmane predviđene za ovu vrstu infekcije, Dani Carvajal ne smije uopće trenirati i ne smije biti podvrgnut bilo kakvim naporima, kako bi pružio srcu priliku da se u potpunosti oporavi.

Simptomi perikarditisa slični su onima kada se dogodi srčani udar, odnosno javlja se iznenadna i oštra bol u prsima.

Carvajala će u momčadi zamijeniti Achraf Hakimi, koji je zaigrao umjesto španjolskog reprezentativca i u utakmici protiv Espanyola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider