Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katastrofalan podatak

Frustrirajuće za Ronalda: Messi radi čuda, a on je najgori u Primeri

Real je stigao do nove pobjede, a njegov najbolji igrač ostao je ponovno bez pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid protiv Espanyola upisao je pobjedu od 2:0 golovima Isca, koji već duže vrijeme pruža izvrsne partije.

Nije Isco čovjek čija je primarna zadaća rješavanje utakmica, ali je ipak stigao prvo probiti obrambeni bedem gostiju iz Barcelone, a onda i lijepim udarcem povećati vodstvo i potvrditi pobjedu Reala.

Tako je igračem utakmice proglašen španjolski reprezentativac, a ne Cristiano Ronaldo od kojeg se očekivalo da prekine golgeterski post u Primeri.

Umjesto toga, Ronaldov učinak protiv Espanyola sveo se na jednu asistenciju (za prvi Iscov pogodak), a i ptice na grani znaju da asistencije nisu ono što Portugalca čini sretnim.

Messi – Ronaldo 11:0

Pokušavao se u nekoliko navrata Ronaldo upisati u strijelce, ali statistika kaže kako još uvijek ne zna za pogodak u Primeri ove sezone. S druge strane, njegov veliki rival Lionel Messi sprašio je čak 11 golova i uvjerljivo je prvi ligaški strijelac.

Prva četiri kola Ronaldo je propustio zbog suspenzije, ali u tri prvenstvene utakmice koje je odigrao (Betis, Alaves, Espanyol) ne samo da nije uspio zabiti nego je po jednoj stavci najlošiji u cijeloj Primeri.

Najneprecizniji u cijeloj ligi

Ronaldo je igrač s najviše pokušaja prema vratima bez postignutog gola. U tri susreta, tijekom 270 minuta, pucao je čak 22 puta. Strašnu nepreciznost prisnažuje i činjenica da su samo četiri od tih 22 pokušaja išli u okvir gola.

Suparnički vratari to su obranili, a Ronaldo će novu priliku imati poslije reprezentativne stanke, na gostovanju kod Getafea u madridskom predgrađu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider