Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od ovog je 'bolovao' i Ryan Giggs

VIDEO Ovo je stvarno bizarno: Otkriveno zašto Bale 'šteka' u Realu

Gareth Bale na udaru je španjolskih medija i navijača Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gareth Bale još uvijek ni izbliza nije opravdao investiciju od oko 200 milijuna eura koliko će Real ukupno u njega uložiti, računajući odštetu i četverogodišnju plaću u bruto iznosu. Nema tjedna a da se španjolski mediji ne dotaknu te teme, o tome su već prolivene litre tinte.

Benitez nahvalio Modrića i priznao zašto je tako važan Realu

Rakitić i Modrić među odabranima: Na ovom popisu su samo najbolji

Zvijezdi Reala prekipjelo: Prijeti da će otići u Barcu!

Real skovao plan za izlazak iz krize: Transfer lista i glavne mete

Navijači Real odavno su izgubili strpljenje s Velšaninom, u mnogim anketama Bale je na vrhu liste najvećih promašaja, mnogi su za to da ga Real proda i da šansu nekim drugim igračima, no Florentino Perez još uvijek odolijeva pritisku i nada se da će Bale uskoro proraditi. Zanimljivo je Baleovo objašnjenje zašto nije u formi iz dana kada je nosio dres Tottenhama. Velšanin tvrdi da fizički nije sto posto, da ima problema s mišićima, a kao jedan od razlog navodi skupocjene sportske automobile. Britanski mediji pišu kako je potvrdio da definitivno odustaje od vožnje 463.000 eura vrijednog lamborghinija jer mu uzrokuju preveliku bol u mišićima nogu.

Bale ima slične probleme kao i nekoć Giggs

Bale je strastveni ljubitelj automobila i brzine, član je jednog ekskluzivnog automoto kluba u Velikoj Britaniji, čija godišnja članarina stoji 57.000 eura, te svaki put kada se vrati u domovinu zabavlja se vožnjom najskupocjenijih sportskih automobila. Velšanin i u svojoj privatnoj floti ima nekoliko skupocjenih „igrački“, što je nedavno pokazao fotografirajući se pokraj privatnog mlažnjaka, ferrarija, mercedesa i lamborghinija. Bale nije prvi nogometaš kojem sportski automobili zadaju zdravstvene probleme. Svojevremeno je sličnih problema imao i njegov sunarodnjak i legenda Manchester Uniteda Ryan Giggs.

Vidjet ćemo hoće li Bale proigrati sada kada se odlučio ostaviti velike strasti i zadovoljstva koje mu pričinjava vožnja superbrzih jurilica. Jedan od glavnih zadataka koji je predsjednik Reala postavio pred novog trenera Rafaela Beniteza jest taj da vrati Balea u formu kako zna i umije. Upravo iz tog razloga Benitez je odlučio promijeniti poziciju Velšaninu u odnosu na mjesto koje je držao pod ravnanjem Carla Ancelottija, a koji ga je postavljao na desno krilo.

Začetak sukoba Ronalda i Beniteza

Isprava je Benitez želio Balea prebaciti na lijevu stranu, koja mu najviše odgovara, a Cristiano Ronaldo je trebao zauzeti mjesto najisturenijeg napadača, no Portugalac je odbio tu soluciju, pa je Benitez instalirao Velšanina u sredinu i dodijelio mu ulogu glavnog razigravača. Benitez je zamislio da se igra Real vrti oko Velšanina, što je bio začetak i zapravo glavni razlog sukoba između trenera i najveće zvijezde kluba. Ronaldu ta ideja nije sjela i on to nije skrivao.

Na sve su se kasnije nakalamile Benitezove upitne taktičke postavke, koje su protumačene kao suviše obranaške za standarde „kraljevskog kluba“. Benitezove javne kritike razbjesnile su igrače Reala, dok im njegove beskonačne verbalne prodike kidaju živce, tako da su mu zalijepili nekoliko pogrdnih i ironičnih nadimaka, kao što su „dosadnjaković“ ili „desetka“.

Usiljeno slavlje u Ukrajini

Sve skupa je rezultiralo lošom igrom i atmosferom u svlačionici koja je eskalirala debaklom u sudaru s najvećim suparnikom Barcelonom na Santiago Bernabeuu.
Nakon poraza od Seville i Barcelone u Primere, Real se vratio pobjedama u Ligi prvaka. Madriđani su slavili protiv Šahtara u Ukrajini s 4:3, ali opet nisu oduševili.

Zamalo su prosuli vodstvo od 4:0. No ipak, Ronaldo je konačno odigrao odličnu partiju, zabio je dva gola i upisao dvije asistencije. Kod prvog gola asistirao mu je upravo Bale, koji je veći dio utakmice igrao na lijevoj strani, a Ronaldo u špicu. Nije ostalo nezamijećeno kako su Ronaldo i Bale proslavili pogodak, skočili su si u zagrljaj i klupku legli na travnjak.

Time su valjda htjeli dati do znanja da između njih dvojice nema antagonizma i neprijateljstva kako se spekulira već mjesecima, posebice nakon nekih izjava Baleova menadžera ili nakon Ronaldovih izderavanja na Velšanina na javnoj sceni, kada mu ovaj ne doda loptu ili se „usudi“ pucati po golu.

Neki su katalonski mediji prokomentirali kako je Ronaldovo i Baleovo slavlje naglašeno usiljeno, umjetno i patvoreno, izgledalo je kao da žele kopirati iskreno uživanje na travnjaku Messija, Neymara i Suareza i pokazati da i u svlačionici Reala vlada prijateljska atmosfera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider