Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
5 razloga za debakl

Sabotaža ili totalna nemoć: Uličarski ispad zvijezde Reala sve govori

Donosimo pet glavnih razlog zbog kojih je Real doživio težak poraz u sudaru s Barcelonom.

Nakon debakla Reala u „el clasicu“ i gnjevne reakcije njegovih navijača, nije pitanje hoće li Rafael Benitez dobiti otkaz nego kada će se to dogoditi, piše madridska Marca očito uvjerena da su Benitez odbrojani dani na klupi „kraljevskog kluba“.

Raskol u svlačionici Reala: Ucviljena zvijezda postavila ultimativni zahtjev

Realovi navijači prokazali glavne krivce: Modrić žrtva Barcina uragana!

„Bilten Reala“, kako mnogi tituliraju madridski dnevnik, doznaje kako je Benitez definitivno izgubio povjerenje upravnog odbora Reala na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom. Benitez je na udaru navijača i medija već duže vrijeme, ali poraz od Barcelone bila je gromada koja je pokrenula lavinu nezadovoljstva. Prelako bi bilo reći da je jedini glavni razlog Realova debakla sjajna igra Barcelone. Real ima predobre i preskupe igrače da bi tako lako pao samo zbog dobre igre Barce. Po našem mišljenju barem je pet dodatnih razloga Realova debakla od igre i rezultata u sudaru s najvećim suparnikom.

Ispad Marcela u "mixed zoni"

Prvi osnovni razlog je nedostatak borbenog morala i momčadske igre. Bez toga se nikako ne može tko god igrao i kakvu god taktiku složili. Reporter Radio Marce razgnjevio je beka Reala Marcela pitanjem smatra li da je pristup igri glavni razlog poraza. Marcelo mu je u maniri "uličara" odgovorio da je glupan. Na kraju se ipak ispričao, ali taj detalj puno govori o stanju duha u Realovoj svlačionici. Na sasvim legitimno pitanje, tako agresivna reakcija. Svatko vrišti tamo gdje ga najviše boli.

Nervoza je očita, ali i nemoć koju su iskazali na travnjaku, posebice se to odnosi na Ronalda koji je opet udarao igrače bez lopte i ostao bez kartona. Jesu li htjeli, ali nisu mogli ili su mogli, ali nisu htjeli ili nisu ni mogli a ni htjeli, teško je odgonetnuti, ali kada sami igrači Reala priznaju da nema momčadske igre, ne samo u ovoj utakmici, jasno je koliko je sati.

Benitez podlegao pritisku

Drugi razlog je nepostojanje jasne vizije igre. Čini se da je Rafael Benitez u posljednji trenutak promijenio formaciju i momčad koju je zamislio poslati na travnjak: Iako je Benitez oštro demantirao da su igrači tražili krizna sastanaka na kojem bi od njega otvoreno tražili da promijeni taktiku, jer smatraju da Real igra previše obranaški pod Benitezom, mnogi su uvjereni da je ipak pokleknuo pod pritiskom.

Benitez navodno nije htio krenuti s Jamesom, prije utakmice se mislilo da će Casemiro ili Isco biti starteri, no Kolumbijac se ipak našao u udarnom sastavu. Sumnja se da je došla naredba s vrha, jer James je ljubimac Florentina Pereza. Real na kraju nije igrao ni obrambeno ni ofenzivno, zapravo teško je uopće reći što je igrao? Madriđani su prepustili loptu i inicijativu Barceloni, ali uopće nisu bili agresivni u fazi obrane, možda tek na početku, kada su pokušali presingom natjerati Barcu na pogreške.

Ronaldo, Bale i Benezma u katastrofalnoj formi

Treći razlog je katastrofalna forma glavnih zvijezda, glasovitog BBC-a; Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema odigrali su jako slabo, bez imaginacije u napadu, ali i bez povratne trke u fazi obrane. Ronaldo i Bale otpočetka sezone su izvan forme, a Benzema je nakon dobrog starta zastranio u aferama i opet ne igra ništa. Modrić i Kroos u veznom redu nisu mogli puno napraviti bez povratne trke prednjeg reda, a tamo je bilo previše „stajača“.

Real nema Iniestu

Četvrti razlog je taj što Real ipak nema Iniestu. James definitivno nije taj, nije ni Isco, a niti bilo koji drugi vezni igrač Reala ne može stati u isti red s Barcinim genijalcem kada je riječ o imaginaciji i potezu. Sve govori podatak da je Iniesta ispraćen sa Santiago Bernabeua s gromkim aplauzom, gotovo „standing ovationom“, što su u povijesti Barcelone na slavnom stadionu Reala doživjeli samo Diego Maradona i Ronaldinho.

Navas održavao iluziju stamene obrane

I pet razlog je ne baš briljantna večer Keylora Navasa. Kostarikanac je u nekim prošlim utakmicama spašavao Real, ali ovaj put nije mogao. Upravo je Navas razlog zašto je Real imao bodovni priključak s Barcelonom i nije upao u dublju krizu rezultata odmah na startu sezone. Navas je održavao privid stamene obrane koja teško prima golova, ali to je bila samo iluzija o kojoj smo već u nekoliko navrata pisali, tako da ne ispadne kako smo generali poslije bitke.

Uglavnom, Real u „el clasico“ nije odigrao ništa posebno lošije nego u većini prijašnjih utakmica, no ovaj put mu je suparnik bila Barcelona pa su sve slabosti izašle na vidjelo. Real ne igra dobro od početka sezone, što je sada jasno i potpunim nogometnim neznalicama.

Treba li Benitez otići s klupe Reala?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider