Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Madrid traži glave'

Realovi navijači prokazali glavne krivce: Modrić žrtva Barcina uragana!

Madridski mediji oštro kritiziraju trenera i igrače Reala nakon teškog poraza u derbiju s Barcelonom na Santiago Bernabeuu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jutro nakon teškog debakla od vječnog rivala Barcelone javnost u Madridu "traži glave“ odgovornih za poraz od 0-4, a mediji su kritikama izožili sve protagoniste uključujući i Luku Modrića, koji je prema anketama i komentarima među najmanje krivima.

Raskol u svlačionici Reala: Ucviljena zvijezda postavila ultimativni zahtjev

Rakitić dočekao da ga Messi mijenja: Evo što je rekao nakon demoliranja Reala

VIDEO Potop Reala u El Clasicu: Uraganska Barca protutnjala Bernabeuom!

Na madridskim kioscima u nedjelju strši naslovnica sportskog lista Marca "Bernabéu traži glave". Na svojoj internetskoj stranici list je napravio anketu u kojoj je do 10 sati ujutro glasovalo 85.200 čitatelja. Za većinu, njih 43 posto, glavni krivac je predsjednik Real Madrida Florentino Pérez. Odgovoran je zatim trener Rafael Benítez, a tek onda igrači.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je čitavu utakmicu, dok je Mateo Kovačić susret odgledao s klupe za pričuve.

Na pitanje tko vas je od igrača najviše razočarao, 3,7 posto osoba reklo je Modrić. No od trinaest nogometaša madridske momčadi koji su nastupili u subotu, najveću krivnju nosi Gareth Bale sa 16,1 posto glasova, a slijede Cristiano Ronaldo, Danilo, Benzema, Kroos, Ramos, Isco, Varane i James Rodríguez.

"Modriću je Benítez dao posao Casemira, drugim riječima, središnjeg igrača za destrukciju. Bio je nerazumljivo najpovučeniji nogometaš sredine terena. Bio je žrtva uragana Barcelone. Uvijek nadigran u tranziciji, jer je njegov suigrač Kroos kretao prerano u presing dok Benzema, Bale i Ronaldo zajedno sa Jamesom nisu igrali obranu. Bez lopte, malo se može reći o Hrvatu“, zaključio je AS.

Dnevne novine "El País" u komentaru kažu da se Real Madrid mora vratiti igri s manje taktičkih crteža i s više inspiracije. "Napadači moraju igrati prema ruti koju određuju igrači poput Kroosa i Modrića“, piše El Pais.

Sportski list Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni ističe „Modrić neprepoznatljiv“. „Nakon prelaska na polovicu Barcelone često nije znao što s loptom. Kada se tome pridoda da niti njegovi suigrači nisu nudili opcije, Hrvat je odigrao jednu od najdiskretnijih utakmica od kada je došao na Santiago Bernabéu. Bio je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je pokušao postaviti kriterij u katastrofu bijelih“.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider