Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napad na Barcu

Real skovao plan za izlazak iz krize: Transfer lista i glavne mete

Real Madrid nalazi se u velikoj krizi, a predsjednik Florentino Perez pod velikim je pritiskom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez očekivano je dao podršku Rafaelu Benitezu na izvanrednoj press-konferenciji koja je organizirana nakon debakla u „el clasicu“. Perez se odlučio dati još jednu priliku Benitezu ponajviše iz osobnih razloga. Da mu je sada dao otkaz, priznao bi pogrešku i poraz svoje vizije, jer upravo je on inzistirao na otkazu Carlu Ancelottiju i dovođenju Beniteza.

Ronaldu se ovo neće svidjeti: Predsjednik Reala poslao jasnu poruku!

Katalonija likuje: Podatak koji užasava i posramljuje Real

VIDEO Zvijezde Reala ogorčene: Evo kako je Benitez od Modrića napravio 'zbunjolu'

Raskol u svlačionici Reala: Ucviljena zvijezda postavila ultimativni zahtjev

Predsjednik Reala poručio je da ga neće otjerati skupina nezadovoljnika, koje je nazvao radikalnim navijačima, iako „Perez, odlazi“ nisu skandirali samo pripadnici „Ultras sura“, oni su bili samo začetnici, ali njihovo skandiranje prihvatio je dobar dio stadiona. Perez je branio Beniteza i odgovornost za loše rezultate i igru prebacio na leđa Ancelottija, koji je u izjavi za talijanske medije ostavio otvorenim mogućnost da se vrati u Real već na ljeto.

Perez optužio Ancelottija

„Naša je momčad u padu od siječnja, a Benitez je doveden da popravi situaciju. Nitko od članova uprave kluba nije ni spomenuo mogućnost otkaza“, kazao je Perez i time, čini se, sasjekao u korijenu mogućnost povratka Talijana na klupu Reala, barem dok je on predsjednik kluba.

Real se nalazi u krizi stručnog stožera, igre i rezultata, ali i u institucionalnoj krizi. Perez je demantirao mogućnost prijevremenih predsjedničkih izbora zbog pokrenute tužbe oko promjene statuta kluba. U srijedu je prvo ročište.
„Taj proces će se otegnuti, vjerojatno će završiti na vrhovnom sudu, tako da nema potreba za prijevremenim izborima“, lakonski je zaključio.

Perez je dao podršku treneru ali time kriza nije riješena. Koliko god on to negirao, navijači su nezadovoljni, u svim anketama označuju ga kao glavnog krivca za trenutačnu situaciju, a odmah iza njega su Benitez i Cristiano Ronaldo. Kako sad stvari stoje, najsretniji bi bili da sva trojica napuste Reala; većini navijača je puna kapa i Pereza i Ronalda i Beniteza. Perez je ostavljanjem Beniteza na klupi poslao poruku ne samo navijačima nego i najvećoj zvijezdi kluba, iako je demantirao da je Ronaldo postavio ultimatum „ili ja ili Benitez“.

Ronaldo više nije nedodirljvi

Nije tajna da su Benitez i Ronaldo u lošim odnosima od samog početka suradnje, što je zasigurno jedan od uzroka loših rezultata i igre Reala i Ronalda. Perez je ovaj put odlučio ići protiv Ronaldovih želja ili barem onog što je priželjkivao, što se može protumačiti kao znak da mijenja politiku i da Ronaldo više nije nedodirljiva ikona Bernabeua.

Mnogi su uvjereni da je to najbolja naznaka kako je Perez odlučio prodati Ronalda i Karima Benzemu. Navodno su čelnici Reala skovali plan kojeg se namjeravaju dosljedno držati; "polizati rane", odnosno potpisati kratkoročni pakt s najvećim zvijezdama i pokušati spasiti sezonu, a onda temeljito provjetriti svlačionicu. Spekulira se da će na ljeto doći do kompletne rekonstrukcije momčadi. Lewandowski, Hazard i Kun Aguero spominju su kao glavne mete, jednako kao i povratak Morate, a možda uslijedi i napad na Barcelonu, odnosno Neymara, ako se ukaže šansa. S obzirom na posljednje izjave Neymarova oca, nije nemoguće da se Barcelona odluči prodati svoju brazilsku zvijezdu.

Rekonstrukcija momčadi na ljeto

U tom slučaju Perez bi zasigurno sve pokušao da Neymara dovede na Bernabeu. Napad na Barcu za Real je oduvijek najbolja obrana. Odštetna klauzula od 190 milijuna eura bila bi najmanji problem, Perez bi to zasigurno bio spreman platiti, posebice ako opet ostane bez glavnih trofeja. Jer, morat će spašavati vlastitu fotelju, a Neymar bi bio najjači adut za ostanak na vlasti.

Kako god, Real ulazi u nastavak sezone s puno problema i neizvjesnosti. Sezona nije izgubljena, ali „kraljeve“ očekuje iznimno težak posao. Kao i uvijek rezultat će diktirati stvari. Ako Benitez ne uspije stabilizirati situaciju u svlačionici, što će biti prilično teško jer Ronaldo nije jedini nezadovoljnik, pitanje smjene trenera ubrzo će opet biti na dnevnom redu.

Treba li Benitez otići s klupe Reala?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider