Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogima će pozliti

Bolesna cifra: Evo koliko Neymar dnevno zarađuje u PSG-u!

Procurila je informacija koliku Neymar ima plaću u PSG-u...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razriješena je još jedna enigma ovoljetnog Neymarova transfera iz Barcelone u PSG.

Mnogi će se šokirati: Evo tko je zapravo najskuplji, a tko najvrjedniji u povijesti!

Zna se da je Brazilac prešao na Park prinčeva tako što je otkupio vlastiti ugovor za rekordnih 222 milijuna eura. Ta transakcija predmet je spora i istrage UEFA-e, jer postoje osnovane sumnje da je prekršen financijski fair-play. Neymar je novac za otkup ugovora formalno dobio od katarskog sponzora, ali posve je jasno da iza svega stoji PSG.

Priča o „neovisnom“ sponzoru izgleda smiješno i prozirno, toliko da ne bi prošla ni u vrtiću, ali teško da bi se odigrala bez sporazuma svih zainteresiranih strana iza zatvorenih vrata. Prilično se lako može nazrijeti kako naposljetku neće biti nekih težih posljedica za PSG, možda tek neka financijska kazna koju će „šeici“ riješiti sa smiješkom na licu.

Neymarova plaća u PSG-u: 100.000 eura dnevno

Još uvijek ostaje nepoznanicom koliki su bonus dobili Neymar i njegov otac samo za potpis ugovora. Spekulira se da se radi o golemom iznosu, u pitanju je više desetaka milijuna eura, ali brojke još nisu procurile u javnost. No, zato je procurila Neymarova „gola“ godišnja plaća. Prema informacijama koje je objavio „Football Leaks“, Brazilac će zarađivati oko 37 milijuna eura godišnje ili ako želite, sto tisuća eura dnevno!!!

U ovom trenutku to je najveća plaća u svijetu nogometa, barem dok novi ugovor s Barcelonom ne potpiše Lionel Messi, koji navodno traži oko 40 milijuna eura godišnje plus isplatu bonusa između 85 i 95 milijuna eura samo za potpis ugovora.

Neymar nije jedina ovoljetna zvjezdana akvizicija PSG-a. Parižani su iz Monaca doveli Kyliana Mbappea, velikog francuskog talenta kojem se predviđa zvjezdana budućnost. PSG je u izravnoj borbi nadjačao Real Madrid koji je dugo figurirao kao najveći favorit u dovođenju mladog Francuz.

Mbappeu 350.000 eura tjedno

Ni ovaj transfer nije realiziran na uobičajen način, opet se radi o ne sasvim jasnoj kombinaciji s kojom su Parižani izbjegli ograničenja financijskog fair-playa. Ukratko, Mbappe je formalno došao na posudbu, a PSG će sljedeće godine zaključiti transfer i isplatiti Monacu odštetu od 180 milijuna eura.

Spekulira se da će 18-godišnji Mbappe zarađivati u PSG-u 350 tisuća eura tjedno, što je dvostruko manje od Neymarove plaće, ali još uvijek se radi o golemoj svoti. Real navodno nije htio pristati na te uvjete i zato je Mbappe odabrao PSG.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider