Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"cityju sam rekao ne"

Mbappe otvorio dušu o svom odlasku iz Monaca: Objasnio zašto je odbio Real!

Zašto je ipak napustio Monaco, iako je trebao ostati? Zašto je izabrao PSG, a ne recimo Real Madrid ili Manchester City? Odgovore na ta pitanja Kylian Mbappe dao je francuskim medijima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada francuska nogometna zvijezda Kylian Mbappe dao je poduži intervju za L'Equipe, u kojem je pojasnio zašto je izabrao baš PSG, a ne recimo Real Madrid ili Manchester City s kojima je također razgovarao. Mbappe je službeno predstavljen kao igrač PSG-a ovog tjedna, nakon što je stigao na posudbu iz Monaca, kojem će PSG idućeg ljeta isplatiti 180 milijuna eura.

Veliki favorit za njegovo dovođenje bio je Manchester City, s čijim je menadžerom Pepom Guardiolom Mbappe razgovarao na kraju prošle sezone.

"On je trener koji živi i diše nogomet. On vam zaista daje strast da igrate nogomet. On isključivo govori o nogometu, a ne nekim stvarima koje se događaju oko njega", rekao je Mbappe, te nastavio.

"Razgovarali smo o taktički zamislima i na koji bi se način koristio u svojoj momčadi. Nisam njemu rekao ne, rekao sam Manchester Cityju ne", objasnio je francuski reprezentativac.

Puno se nagađalo da će Real Madrid uzeti mladog napadača, no na koncu se ovaj odlučio za PSG, a objasnio je i zašto.

"Nitko vam neće u ugovor staviti da vam garantira mjesto u momčadi. Ali osjetio sam da u PSG-u imam veće šanse da igram i napredujem. Bilo mi je isto tako važno da ostanem u Francuskoj. Nisam želio biti poput lopova koji je odigrao jednu dobru sezonu i pobjegao. Veliki igrači pobjeđuju gdje god dolaze, a ja još ne osjećam da sam u Francuskoj zaslužio dovoljno poštovanja. Želim se još dokazati", rekao je Mbappe, pa otkrio i zašto nije ostao još jednu sezonu u Monacu kako je najavio.

"Pitajte svakoga s kime sam razgovarao. Na kraju prošle sezone ja sam rekao da ostajem u Monacu. Bio sam spreman ostati, ako Monaco ispuni određene uvjete. Nakon nekog vremena dogodile su se neke stvari zbog kojih sam se predomislio".

Mbappe će imati priliku defitirati u dresu PSG-a već ovog petka, kada pariški klub gostuje kod Metza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider