Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo je velika tragedija"

Nantes odlučio odati počast nesretnom Sali: Devetka odlazi u povijest

"Bit će zauvijek dio legendi koje su ispisivale povijest našeg kluba", poručili su iz Nantesa.

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuski prvoligaš Nantes odlučio je odati počast argentinskom nogometašu Emilianu Sali, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći, povlačenjem dresa s brojem devet.

Sala je bio u zrakoplovu tipa Piper Malibu koji se srušio iznad kanala La Manche 21. siječnja dok se vozio prema Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru. S njim je u zrakoplovu bio još samo pilot David Ibbotson. U četvrtak je iz olupine na dnu La Manchea izvučeno tijelo koje je identificirano kao Salino.

"Nemam riječi. To je velika tragedija, shrvan sam. Emiliano je ostavio traga. I baš zato ja, kao i većina navijača, želim mu odati počast povlačenjem dresa s brojem devet", izjavio je predsjednik Nantesa Waldemar Kita.

"Emiliano će zauvijek biti dio legendi koje su ispisivali veliku povijest Nantesa", dodao je klub.

Počast su poginulom nogometašu odali i drugi klubovi i nogometaši diljem svijeta opraštajući se od njega

"Zauvijek će biti u našim mislima. S velikom tugom primili smo posljednju vijest. Sućut obitelji", navodi se u priopćenju Cardiffa, koji je trebao postati novi klub argentinskog nogometaša.

Na društvenim mrežama oglasili su se i Real Madrid, Manchester United, Boca Juniors, Benfica, Inter, Lazio, Porto, Valencia, Barcelona, Ajax, Milan, Chelsea, Liverpool te nogometaši Kilian Mbape, Sergio Aguero, Corentin Tolisso, Mesut Oezil, Michy Batshuayi, Iker Casillas, Wayne Rooney...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider