Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon tjedana potrage

Policija potvrdila: Identificirano tijelo poginulog nogometaša Emiliana Sale

Emiliano Sala poginuo je u padu aviona, a olupina je pronađena u nedjelju ujutro. Sad je i službeno potvrđena identifikacija tijela.

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Emiliano Sala je poginuo u padu aviona kojim je putovao u Cardiff. Iznad La Manchea je nestao 21. siječnja.

Nakon što je u nedjelju ujutro pronađena olupina aviona, neidentificirano tijelo pronađeno je u srijedu navečer te je u četvrtak navečer, piše BBC, policija potvrdila da se radi o Sali.

Nesretni Argentinac je u zimskom prijelaznom roku potpisao za Cardiff, nakon što je imao odličan jesenski dio sezone u Nantesu. On je već bio stigao u velški klub koji se natječe u Premierligi, prošao liječnički pregled i potpisao ugovor života.

Kad je već sve bilo riješeno, zamolio je ljude u Cardiffu da mu omoguće da se vrati u Nantes kako bi organizirao oproštajnu zabavu za svoje donedavne suigrače. Oni su mu udovoljili, ali nažalost se nikad nije iz Francuske vratio u Cardiff.

Mali privatni avion kojim ga je pilot David Ibbotson trebao prevesti nestao je s radara iznad otočića Alderney i odmah je krenula potraga koja nije dugo potrajala. Istražitelji su ju obustavili zbog lošeg vremena, ali onda su se organizirale obitelji nestalih i uz pomoć donacija poznatih nogometaša potraga je nastavljena uz korištenje najsuvremenije sonarne tehnologije specijalizirane za pretraživanje morskog dna.

Relativno brzo je to urodilo plodom, u nedjelju je locirana olupina aviona, a u srijedu navečer je primijećeno da unutar olupine se nalazi jedno tijelo.

Dan kasnije ustanovljeno je da se radi o nesretnom Sali.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider