Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prilično nedvosmisleno

Nakon Torcide, evo i Boysa: Prijetećom porukom komentirali izbore u HNS-u

Dvije vodeće hrvatske navijačke skupine ovog su vikenda dale svoj osvrt na nadolazeće izbore u Hrvatskom nogometnom savezu.

Boysi ispred Cibone (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Bad Blue Boysi ove nedjelje nisu pristustvovali utakmici Rudeš - Dinamo koja se igrala na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Na svojim službenim stranicama ranije su pozvali sve svoje pripadnike da u Kranjčevićevu dođu na domaću tribinu (zapad), ali prilikom dolaska nisu pušteni uz obrazloženje kako na taj dio mogu ući samo navijači Rudeša. Nakon toga su se okrenuli i nisu išli na istočnu tribinu na kojoj su na stadionu u Kranjčevićevoj redovito smješteni gostujući navijači i koja je u katastrofalnom stanju, bez sumnje jedna od najgorih, ako ne i najgora među svim prvoligaškim stadionima u Hrvatskoj.

BBB su otišli nešto dalje, do dvorane Dražen Petrović ispred koje su izvjesili poruku:

"Dok Mamić postavlja i bira, na tribini i ulici neće biti mira."

Podsjećamo, izbori od golemog značaja za hrvatski nogomet održat će se 22. prosinca. Birat će se tada novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a jedini kandidat vrhuške koja godinama drma hrvatskim nogometom jest Davor Šuker.

Šimić u nemogućoj misiji?

A zbog nakaradnog sustava, možda bude i jedini. Naime, da bi Dario Šimić, koji zajedno sa Stanićem, Vlaovićem i Pletikosom predvodi nogometnu oporbu željnu promjena i normalnih odnosa, uopće postao protukandidat Šukeru na izborima, mora ga predložiti jedan županijski nogometni savez, a još osam županijskih saveza mora mu dati podršku.

Bitno je naglasiti da su u tim županijskim savezima uglavnom ljudi koji su odani Zdravku Mamiću, Damiru Vrbanoviću i vladajućoj garnituri. Šimić će imati vraški težak posao kako bi na Skupštinu 22. prosinca uopće stigao kao kandidat, a posebno kako bi svrgnuo Šukera s mjesta predsjednika HNS-a, što je između ostalog potvrđeno i Šukerovom kupovinom glasova u Šibeniku.

Mamić se "slučajno" zatekao pred Hiltonom

Zbog svega se toga u poruci Boysa i našlo ono "dok Mamić postavlja i bira"... Dok je nedavno zasjedao Izvršni odbor HNS-a i odlučivao o datumu izbora u HNS-u te jednoglasnoj podršci Šukeru, Zdravko Mamić istrčao je ispred hotela Hilton u automobil i novinarima u prolazu tek dobacio kako se on tu zatekao slučajno. Samo su naivci povjerovali u to da se najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa slučajno našao u Savezu u situaciji kad se odlučuje o tako važnim stvarima.

Dodajmo kako je svoj komentar na izbore u HNS-u dan ranije sramotnom porukom dala Torcida zbog koje će Hajduk, vrlo izvjesno, biti kažnjen.

"Dugo je već cirkus u jednom gradu na jednom mjestu, životinje su divlje, predstava je loša. Vrijeme je da se zastor spusti, karavana ode, a zvijeri u kavezu dočekaju smrt!" poručili su sa Sjevera Poljuda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider