Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slijedi velika bitka

HNS raspisao izbore i poručio: "Šuker je naš jedini kandidat!"

Nakon sjednice Izvršnog odbora u eter je odaslana informacija koja je sve prisutne najviše zanimala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izborna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održat će se 22. prosinca!

Na današnjoj sjednici Izvršni odbor HNS-a donio je četiri odluke:

1. Potvrđen je ugovor između HNS-a i izbornika Zlatka Dalića o nastavku suradnje do 31. srpnja 2020. godine.

2. Produžen je ugovor s izbornikom mlade reprezentacije Nenadom Gračanom do 30. lipnja 2019. godine.

3. Izvršni odbor dao je sadašnjem predsjedniku Davoru Šukeru jednoglasnu podršku za kandidaturu za novi predsjednički mandat.

4. Predsjednik Saveza izvijestio je Izvršni odbor kako je sazvao izbornu sjednicu Skupštine HNS-a koja će biti održana 22. prosinca 2017. godine u 12 sati u zagrebačkom Sheratonu.

Dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić medijima je priopćio kako je na sjednici Izvršnog odbora donesena jednoglasna odluka o tome kako će Davor Šuker biti jedini kandidat HNS-a za novog predsjednika.

Mamić se "slučajno zatekao pred Hiltonom"

Zdravko Mamić, koji službeno nije član Izvršnog odbora HNS-a, u jednom se trenutku nakon današnje sjednice pojavio pred Hiltonom gdje se nalazi sjedište HNS-a, a novinarima je kratko poručio kako se "tu zatekao slučajno".

U ovih preostalih nešto više od mjesec dana do izbora ostaje nam za vidjeti tko će biti Šukerov jedini protukandidat u utrci za novog čelnika hrvatskog nogometa. Jedini, jer u svatko tko se želi kandidirati mora iza sebe imati podršku od devet županijskih nogometni saveza (jednog koji će ga predložiti plus osam koji će ga podržati). U prijevodu, kako u Hrvatskoj imamo ukupno 21 županijski nogometni savez, to znači da niti teoretski ne mogu biti tri kandidata za predsjednika što je prava farsa od demokracije.

Konkretno to znači da će netko iz trojca Davor Šuker-Dario Šimić-Marijan Kustić otpasti.

Šuker će s podrškom HNS-a i onih koji zapravo vuku konce u hrvatskom nogometu biti unutra, pa sve upućuje na to da će se Šimić i Kustić "potući" za mjesto izazivača.

U principu, najizglednije je da niti neće biti izazivača jer se nagađa da Šuker i ljudi koji stoje iza njega imaju podršku najmanje 13 županijskih saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider