Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šimiću sve teže

Nastavlja se rat za HNS: Šibenik zbog 100 tisuća eura dao podršku Šukeru

Dario Šimić u petak je posjetio Šibenik kako bi predstavio svoj program za predsjednika HNS-a, a nakon njega u ime Davora Šukera program je iznio potpredsjednik HNS-a Ante Kulušić.

Davor Šuker (Foto Igor Kralj/PIXSELL)

Izvršni odbor Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije jednoglasno je podržao kandidaturu Davora Šukera za predsjednika HNS-a unatoč tome što klub već godinama ne može biti zadovoljan istim.

Međutim, obećanih 100 tisuća eura bili su dovoljni da Šibenik stane iza aktualnog predsjednika.

''Izvršni odbor je donio jednoglasnu odluku da podrži kandidaturu Davora Šukera. Osobno, ne bih ocjenjivao programe, ali očito je ljudima iz klubova bio prihvatljiviji onaj Šukerov. To se prije svega odnosi na obećanje da će Šibensko-kninska županija od Saveza dobiti oko 100 tisuća eura u iduće četiri godine za ulaganje u infrastrukturu'', rekao je predsjednik županijskog saveza Dulibić za ŠibenikIN.

Cijelu siuaciju prokomentirao je i Mario Stanić.

''Ako su svi zadovoljni ovakvim stanjem i ako je ovo nastavak nekakve agonije koja traje dugi niz godina, onda smo mi došli ponuditi nekakva rješenja. Mi smatramo, a mislimo da je to mišljenje cijele hrvatske javnosti, da je nogomet na aparatima. Na koncu, to je rekao i Mišković prije mjesec dana u svojoj izjavi, da stremimo k amaterizmu. Mi smo kroz naš program jasno argumentirali nekakve stvari u kojem smjeru treba ići. Ali, najvažnije je vratiti povjerenje. Zašto? Kad bude pozitivno ozračje počinju klijati mnoge druge želje. Mi smo zagovarali i da treba decentralizirati savez, ne može Zagreb biti centar moći i držati polugu moći'', rekao je Stanić.

Podsjetimo, Šimiću i njegovom stožeru potrebno je devet potpisa županijskih nogometnih saveza do 7. prosinca, kada je posljednji rok za predaju kandidature.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider