Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za HNS

Legendarni Vatreni opleo po vodstvu HNS-a: "Nemaju oni kredibilitet, nitko im više ne vjeruje"

Legendarni Vatreni Mario Stanić, koji traži promjene u HNS-u uz bok s Darijom Šimićem, uvjeren je kako je sve taktički manevar Šukera i njegova tabora.

Galerija Goran Vlaović, Mario Stanić, Stipe Pletikosa i Dario Šimić (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Glavna sportska tema neočekivano je raspisivanje izbora za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Legendarni Vatreni Mario Stanić, koji traži promjene u HNS-u uz bok s Darijom Šimićem, uvjeren je kako je sve taktički manevar Šukera i njegova tabora.
Mario Stanić stao je uz Darija Šimića, a ovako je prokomentirao jučerašnju iznenadnu odluku HNS-a da propišu izbore već za mjesec dana.

"Meni je drago da su naši protukandidati zbili redove. Očigledno je da smo u jednoj fer i korektnoj utakmici kakvu očekujemo pokazali snagu i primorali ih na jedan zaokret u njihovoj taktici koju smo opet predvidjeli. Taj zaokret nam daje snagu i važnost da ustrajemo i da idemo dalje", kaže Stanić.

Stanića šira nogometna javnost već godinama priželjkuje u aktivnoj ulozi. Zašto se sada staje uz Šimića?
"Savjest je zapravo ta koja nas tjera na to. Pogledajte primjer FIFA-e! Znači, došla je i otišla jedna garnitura. Nemaju oni kredibilitet, nitko im više ne vjeruje", ističe Stanić.

A od danas Šimić i ostali imaju i javnu podršku jednog Županijskog saveza. Prvi u njihovom pravcu istupio Splitsko-dalmatinski savez.
"Kako je trenutno stanje u hrvatskom nogometu neodrživo i nije dobro, te su potrebne korijenite promjene. Iz tog razloga će NS Žup Splitsko-dalmatinske podržati kandidaturu Darija Šimića", kaže Marko Ereceg, predsjednik Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske.

Tu najavu treba još službeno potvrditi Izvršni odbor, baš kao što je slučaj i kod javne podršku koju ima i aktualni predsjednik.
"Gospodin Davor Šuker je predstavnik Zagrebačkog nogometnog saveza i on će to i dalje imat našu potporu i bit će naš predstavnik", kaže Damir Vrbanović, predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza.

Tako je rezultat 1:1 u odnosu Šukera i Šimića, no znači li to automatski da bi cijela utrka mogla biti tako izjednačena do samoga kraja?
"Iskustvo kaže da je vlast uvijek u prednosti i ova apsolutna podrška Izvršnog odbora za Šukera dosta govori. To su visoki dužnosnici HDZ-a u pojedinim županijama i oni su podržali Šukera tako da je logično zaključiti da je Šuker favorit, ali nikad ne reci nikad", kaže Ivica Medo, kolumnist portala GOL.hr.

A Stanić ističe: Šimićev tabor ima puno skrivenih aduta!
"Evo, molim za malo strpljenja pa ćemo jako brzo vidjeti tko otpada, koji su to zečevi koji izlaze iz šume i vrlo brzo će doći do očitovanja", poručuje Stanić.

A nas je zanimalo očitovanje HNS-a po jednom pravnom pitanju: usklađenosti Pravilnika o radu Skupštine sa Statutom HNS-a. Naime, novim Statutom koji je na snazi od 25. kolovoza, HNS si je sam zadao rok od 90 dana za taj zadatak, ali kao što je vidljivo sa službene stranice Saveza, u HNS-u je i dalje na snazi Poslovnik iz 2016.
Ovo je šturi odgovor glavnog tajnika Saveza Vladimira Ivete.

„Poštovani,
Poslovnik radu o Skupštine je usklađen s odredbama Statuta i nema potrebe da se njegove odredbe mijenjaju.“

Što se tiče Marijana Kustića, on nije želio pred naše kamere pa se ne zna je li njegova kampanja i dalje aktivna ili nije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider