Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skoro pa hitna sjednica

Namjera Šukerova tabora je jasna: Šimiću žele skratiti manevarski prostor

Iako je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović najavio kako ćemo izbore za vrh HNS-a imati tek na proljeće iduće godine, nakon sjednice Izvršnog odbora došlo je do promjene i donesena je odluka kako će izbori biti već 22. prosinca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što treba naglasiti nakon današnje objave o održavanju izborne Skupštine 22. prosinca je da je Izvršni odbor HNS-a dao jednoglasnu podršku dosadašnjem predsjedniku Davoru Šukeru. Podsjetimo, Davor Šuker je na čelu HNS-a već pet i pol godina.

Kao najozbiljniji protukandidat Šukeru spominje se njegov bivši suigrač Dario Šimić. Ali, u praksi stvari stoje ovako: da biste bili kandidat treba vas predložiti jedan županijski savez, a još osam saveza treba podržati vašu kandidaturu. Njihove potpise potpore trebate dostaviti do 7. prosinca odnosno 15 dana prije izbora.

"Tko želi nastavak ovakve politike HNS-a?"...

Može se reći da je Šimiću itekako smanjen prostor za manevar i lobiranje jer ima praktički samo dva tjedna da skupi potpise. Šimić je i sam najavio da ne može zamisliti da bi ljudi iz nogometa htjeli nastavak dosadašnje politike HNS-a i da hrvatski nogomet zaslužuje novi početak i potpunu depolitizaciju.

Dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović jasno se izrazio o tome iza koga će stati aktualna nogometna vrhuška.

"Samo jedan kandidat - Davor Šuker."

Znači gospodin Marijan Kustić neće...?

"Davor Šuker ima jednoglasnu potporu Izvršnog odbora", poručio je Vučemilović-Šimunović.

Dario Šimić najvjerojatnije tako ostaje jedini potencijalni protukandidat Davoru Šukeru.

"Spreman sam za kandidaturu kao što sam to rekao. Imam tim, imam jasan program i viziju, imam potporu nogometne i šire javnosti. Ne vjerujem da itko želi nastavak ove politike HNS-a. Jedino ovako kao što sam ja rekao možemo vratiti povjerenje u hrvatski nogomet."

Ovime je dan zapravo jako mali rok, svega 16 dana za predaju kandidature odnosno podrške minimalno devet županijskih nogometnih saveza?

"Ja, kao što sam i rekao, ne bih ni krenuo u ovu priču da ne mislim da ću imati podršku. Obići ću sve ljude, već sam ih dosta i obišao, sve sam im jasno i glasno rekao i cijeloj hrvatskoj javnosti i još ćemo do detalja. Mislim da će na taj način cijeli hrvatski nogomet profitirati u svakom slučaju."

A čini se da je procjena Šukerova tabora da će upravo aktualni predsjednik najviše profitirati ovakvim gotovo hitnim sazivanjem Izborne skupštine, iako brojni županijski savezi na naš upit još u ponedjeljak, nisu ostavljali dojam da su spremni za Izbore.

...i tko će povjerovati da je Mamić u HNS navratio slučajno?

Zanimljivo, u sjedištu HNS-a za vrijeme sastanka bio je i Zdravko Mamić...

"Nisam ja bio, nemam pojma", kazao je kad je shvatio da su ga spazili novinari.

Šuker ima jednoglasnu podršku?

"Nisam ja bio ljubavi moja", odgovorio je Mamić.

Kazao je da čisto slučajno došao u Savez pokupiti nešto...

Moramo priznati da će rijetki vjerovati da se Zdravko Mamić zaista smo slučajno zatekao u HNS-u i da je došao samo pokupiti neke papire za vrijeme zasjedanja Izvršnog odbora. Nismo spominjali do sada Marijana Kustića i njegova uloga je za sada nejasna.

Naime, Kustić je saborski zastupnik HDZ-a i dugogodišnji član Izvršnog odbora HNS-a koji je i sam najavio kako hrvatskom nogometu trebaju promjene i sam je najavio kandidaturu.

S druge strane, Robert Markulin, također član Izvršnog odbora HNS-a je još u ponedjeljak medijski istupio rekavši kako Davor Šuker treba biti hrvatski nogometni ambasador a ne predsjednik Saveza. U utorak je Šuker dobio jednoglasnu podršku Izvršnog odbora što je poprilično radikalan zaokret u 24 sata.

Spomenimo za kraj kako je Zlatku Daliću, hrvatskom nogometnom izborniku, potvrđen ugovor do 31. srpnja 2020. godine. Poželimo mu da uspješno vodi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali i na Euru 2020.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider