Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bogme su se naljutili

Meksikanci poludjeli zbog izostanka najboljih hrvatskih igrača: Najavljuju veliki obračun

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je druga prijateljska utakmica u SAD-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s utorka na srijedu, s početkom u 4:00 po našem vremenu, hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Meksika, dva i pol mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Riječ je o drugoj prijateljskoj utakmici Vatrenih na mini-turneji u SAD-u, u kojoj će nastupiti bez šestorice igrača koje je izbornik Zlatko Dalić poštedio.

Ta odluka izazvala je negodovanje, kako među igračima koji su ostali s reprezentacijom u Dallasu, tako i među Meksikancima.

Očekivali su Hrvatsku u najjačem izdanju

Njihov izbornik Juan Carlos Osorio računao je da će mu se suprotstaviti Hrvatska u najjačem izdanju, ali nakon što su se Modrić, Mandžukić, Perišić, Brozović, Subašić i N. Kalinić već vratili u svoje klubove, od toga neće biti ništa.

"Ne slažem se s tim, mislio sam da će igrati najbolji. Hrvatska je i dalje kvalitetna reprezentacija, ali ja sam se nadao da ću svoje igrače testirati protiv najjače Hrvatske, a to neće biti slučaj", izjavio je meksički izbornik.

Rekao je i kako će mu fokus biti na tome što će potencijalni kandidati za Svjetsko prvenstvo u Rusiji napraviti na terenu. Shodno tome, dat će priliku nekolicini igrača iz drugog i trećeg plana.

"Isprobat ću i neke nove taktičke mogućnosti. Igrat će od početka sedam-osam igrača koji su standardni, a preostala tri-četiri će dobiti priliku za nametnuti se", kazao je Osorio.

Meksiko na "domaćem terenu" želi pobjedu

Meksiko ovu utakmicu čeka u odličnom raspoloženju nakon što je prije nekoliko dana deklasirao Island s 3:0.

"Znamo kakvu veliku podršku ćemo imati na stadionu u Dallasu, zato želimo pobijediti Hrvatsku, a to ćemo učiniti našim talentom i atleticizmom", najavio je Osorio.

Meksikanci će nakon ogleda s hrvatskom reprezentacijom imati još tri prijateljska susreta neposredno uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Protivnici će im biti Wales, Škotska i Danska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider