Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bomba od transfera

Rat za prvog topnika Premierlige: U opasnosti i svjetski rekord!

Završnica je sezone na Otoku i već lagano kreću pripreme za ljetni ples milijuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika lovina u ljetnom prijelaznom roku u Engleskoj bit će Romelu Lukaku, sjajni belgijski napadač za kojeg najveći interes iskazuju Manchester United i Chelsea.

Lukaku, koji će ove subote proslaviti 24. rođendan, prvi je strijelac ove sezone Premierlige s 24 postignuta gola, a njegov učinak tim je značajniji jer niti jedan od tih golova nije postigao iz jedanaesterca (za razliku od prvog pratitelja Harryja Kanea koji je pet puta bio strijelac s bijele točke).

Uz to ima i šest asistencija te je daleko najzaslužniji za sedmo mjesto i Evertonov već osigurani plasman u kvalifikacije za Europa ligu u idućoj sezoni. Klub s Goodison Parka dva kola prije kraja ima ogromnih 13 bodova prednosti u odnosu na West Bromwich Albion, šestoplasiranog Arsenala će teško prestići te se u miru mogu posvetiti slaganju momčadi za iduću sezonu.

Puno toga će ovisiti o Lukakuu, a kako stvari stoje, vjerojatniji je njegov odlazak iz Evertona.

U svoje ga redove žele dovesti i Manchester United i Chelsea.

Mourinhovo dugoročno rješenje za napad Uniteda

Crveni vragovi ne znaju što će sa Zlatanom Ibrahimovićem, ni hoće li mu ponuditi novi ugovor ni kad bi se mogao vratiti na teren nakon teške ozljede. Kao dugoročno rješenje za sami vrh napada Jose Mourinho vidi upravo Lukakua za kojeg je spreman ponuditi nevjerojatnih 85 milijuna funti. To je oko 101 milijun eura što znači da bi, ako Everton bude vješt u pregovorima, mogao biti i srušen svjetski rekord kojeg od prošlog ljeta drži Paul Pogba sa 105 milijuna eura koliko je United platio Juventusu.

Međutim, iako im novac ne predstavlja problem, u crvenom dijelu Manchestera itekako će se morati pomučiti da dovedu Lukakua.

Glavni konkurent Unitedu je Chelsea - budući prvak Engleske i klub u kojem Belgijanac ima nedovršenog posla. Kao 19-godišnjaka ga je Chelsea kupio od Anderlechta, ali na Stamford Bridgeu pravu šansu nikad nije dobio. Prvo su ga slali na posudbu u West Bromwich Albion (sezona 2012./2013.), potom i u Everton (sezona 2013./2014.) koji je u ljeto 2014. za 35 milijuna eura otkupio njegov ugovor od Bluesa.

Costa odlazi, Conte vidi Lukakua kao zamjenu

Engleski mediji javljaju kako Antonio Conte želi dovesti Lukakua kao zamjenu za Diega Costu koji bi ovog ljeta mogao otići u Kinu. Talijanskog stručnjaka Chelseaju bi htio preoteti Inter koji priprema novi uzlet na pogon kineskog kapitala.

Naravno, nakon ovakve uspješne sezone Roman Abramovič želi zadržati Contea pa mu, u sklopu pregovora za novi ugovor, nudi i određena jamstva. Konkretno, ako Conte ostane u zapadnom Londonu, imat će na raspolaganju sredstva potrebna da dovede Lukakua, nezadovoljnog Alexisa Sancheza iz Arsenala te Southamptonova stopera Virgila van Dijka.

U svemu ovome silno bi mogao profitirati Everton, s astronomskom odštetom za svoju prvu zvijezdu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider