Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispred Balea i Ronalda

Pogba potpisao za United, najveći transfer u povijesti nogometa!

Završila je (na očekivani način) sapunica koja je trajala tjednima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napokon je sve gotovo. Francuski nogometni reprezentativac Paul Pogba i službeno je postao novi član Manchester Uniteda, te vlasnik najskupljeg transfera u povijesti nogometa.

Sada već bivši veznjak Juventusa preselio je u United za 105 milijuna eura odštete. Pogba je potpisao ugovor na pet godina uz tjednu plaću od 320.000 eura. United je vijest o transferu potvrdio na svojoj klupskoj stranici u noći s ponedjeljka na utorak.

Do sada je rekordni transfer u povijesti nogometa bio prelazak Garetha Balea 2013. iz Tottenhama u Real Madrid za 100 milijuna eura. Cristiano Ronaldo je 2009. iz Manchester Uniteda otišao u Real za 94 milijuna, a ovog ljeta je Gonzalo Higuain iz Napolija prešao u Juventus za 90 milijuna eura.

'Osjetio sam da je vrijeme za povratak'

"Oduševljen sam što se vraćam u United. Ovo je uvijek bio klub koji je imao posebno mjesto u mojem srcu, a sada se posebno radujem što ću raditi s Joseom Mourinhom. U Juventusu mi je bilo sjajno, ali osjetio sam da je vrijeme za povratak na Old Trafford," kazao je Pogba koji je od 2009. do 2012. bio član Unitedove akademije. Kada je trebao potpisati ugovor 'pobjegao' je u Juventus. Zbog toga Alex Ferguson godinama nije razgovarao s njegovim agentom Minom Raiolom.

Pogba je karijeru započeo u US Roissy-en-Brieu, potom je igrao za US Torcy, te Le Havre. U listopadu 2009. je preselio u Unitedovu akademiju, a tri godine kasnije je otišao u Juventus - besplatno.

U dresu Stare dame je odigrao 124 utakmice i postigao je 28 golova.

Za Francusku je nastupao 38 puta i postigao je šest golova. Bio je član reprezentacija koja je ovog ljeta stigao do finala Europskog prvenstva.

Oduševljenje nije skrivao niti Jose Mourinho.

"Pogba je jedan od najboljih nogometaša na svijetu i bit će jedan od ključnih igrača naše momčadi. Brz je, jak, postiže golove i čita igru bolje nego mnogi stariji i iskusniji igrači," kazao je portugalski stručnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider