Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Broje se sati

Barca finišira veliki transfer: Četiri glavne mete, evo tko prvi stiže!

Barcelona užurbano radi na zaključivanju prvog velikog transfera ovog ljeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Neymara prodala PSG-u za 222 milijuna eura i do vrha napunila kasu, Barcelona radi punom parom na novim pojačanjima.

Intencija je Katalonaca da prvu veliku akviziciju obznane na tradicionalnom uvodu u novu sezonu, Trofeju Joana Gampera, koji se igra sutra, kada na Camp Nou stiže Chapecoense, brazilski klub kojem je u studenom prošle godine gotovo kompletna momčad izginula u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji, gdje su putovali na finalni ogled Copa Sudamericane. Možda je ta želja Katalonaca malo preambiciozna, realnije je da prvi veliki transfer bude zaključen sredinom ili krajem tjedna. No, vidjet ćemo.

Četiri glavne Barcine mete

Katalonski mediji pišu da su četiri glavne Barcelonine mete: Ousmane Dembélé, Inigo Martinez, Philippe Coutinho i Antoine Griezmann, a navodno Barca nije odustala ni od Kyliana Mbappea, ako ništa drugo, pokušat će mu još malo podignuti ionako golemu cijenu kako bi Realu ispao što skuplji. Čini se da je priča s Paulom Dybalom definitivno završena i da Barca barem ovog ljeta više neće kucati na vrata Juventusa.

Tko je od četvorice spomenutih najbliži Camp Nouu? Ako je vjerovati katalonskim medijima, brazilski veznjak Coutinho. Navodno su pregovori Barcelone i Liverpoola u završnoj fazi i Coutinho bi uskoro mogao osvanuti u Barcinom dresu.

Da se nešto kuha, govori i podatak da je Jürgen Klopp izostavio Coutinha u prijateljskom ogledu s Ahtleticom. Službeno opravdanje je ozljeda, ali spekulira se kako je Coutinho priopćio menadžeru Liverpoola da želi što prije otići pa ga je Nijemac odlučio potiho udaljiti iz momčadi kako ne bi narušavao atmosfera. Sve su to medijske spekulacije i pitanje je što je prava istina. No, kao i slučaju Neymara, očito je da u ovom dimu ima podosta vatre.

100 milijuna eura za Coutinha

Barca je u prvoj ponudi bacila na stol Liverpoolu 70 milijun eura, što su Englezi bez razmišljanja odbili, no u ponovljenom pokušaju Katalonci su podigli letvicu na stotinu milijuna eura i Redsi su navodno podigli rampu. Budući da igrač želi napustiti klub, čini se logičnim da prihvate ponudu koja se čini astronomskom i za mnoge prevelikom.

Coutinho možda ne vrijedi toliko, možda nije taj kalibar igrača, no Barca nema izbora, mora ići iznad realne cijene ako želi dovesti bilo koje zvučnije ime. Jednostavno, takva je situacija na tržištu; mala bara, a puno krokodila. Navijači, a i Lionel Messi sve su nervozniji, traže pojačanja, ona prava, a ona još nisu stigla. Ako Coutinho dođe za koji dan, svi će biti mirniji i zadovoljniji.

Inigo Martinez navodno je već dogovorio osobne uvjete s Barcelonom. Stoperu Real Sociedada osim dobre plaće obećana je i vrlo dobra minutaža. Ernesto Valverde navodno i nije pretjerano zadovoljan tehničkim mogućnostima Samuela Umtitija pa bi Martinez trebao imati dosta prostora. Očekuje se da će Barcelona položiti 32 milijuna eura odštete u sjedište La Lige sljedećeg tjedna, ali tek nakon što dovrši Coutinhov transfer.

Valverde najviše želi Griezmanna

Situacija s Dembeleom malo je kompliciranija, Borussia Dortmund ne smanjuje prohtjeve, pa se čini da će Barca kao i slučaju Coutinha morati odriješiti vreću. Katalonci vjeruju da će i taj transfer vrlo skoro biti realiziran.

Četvrta i najveća "zvjerka" koju Katalonci ganjaju napadač je Atletica i francuske reprezentacije Griezmann. Navodno je Francuz velika želja trenera Valverdea. Ta će operacija biti najteža i najkompliciranija. Odštetna klauzula iznosi 200 milijuna eura, a Atletico je pod sankcijama FIFA-e i ovoga ljeta ne smije dovoditi nove igrače. No, ako ponuda bude prava, sve je moguće. Računa se da bi Atletico mogao pustiti Griezmanna ako se Barca isprsi sa 130-140 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider