Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Godišnje 30 milijuna eura

Neymar postavio nove granice: ''222 milijuna eura za njega nije previsoka cijena''

Francuski prvoligaš PSG danas će predstaviti svoje rekordno pojačanje 25-godišnjeg Brazilca Neymara koji je sinoć potpisao petogodišnji ugovor s Parižanima, što će mu godišnje donositi 30 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Jako sam sretan", izjavio je Neymar, dosadašnji član Barcelone, koji je s 222 milijuna eura odštete postao najskuplji nogometaš svijeta i tako postavio nove granice u transferima.

"Od trenutka kada sam došao u Europu, PSG je bio jedan od konkurentnijih klubova. Želim pomagati klubu da dođe od naslova koje žele svi navijači", dodao je Neymar koji danas popodne predstavljen na konferenciji za novinare u Parizu, a u subotu će se pokazati navijačima u 14.45 uoči prve prvenstvene utakmice nove sezone protiv Amiensa.

Neymarova odšteta dvostruko je veća od dosadašnjeg rekorda koji je držao Paul Pogba kada je prošle sezone prešao iz Juventusa u Manchester United za 105 milijuna eura.

Prošle su sezone klubovi iz pet najjačih europskih liga – engleske, španjolske, talijanske, njemačke i francuske – skupa za transfere potrošili 3,3 milijarde eura, rezultati su istraživanja revizorske kuće Deloitt.

Do kraja ovogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka ima još gotovo mjesec dana, a iznos potrošen na transfere već je blizu tri milijarde, podaci su Transfermarkta.

"Mislim da 200 milijuna funti za Neymara nije previsoka cijena", kazao je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho koji je prošle godine za tada rekordni iznos od 105 milijuna eura doveo iz Juventusa Francuza Paula Pogbu.

"Neymar je jedan od najboljih nogometaša na svijetu, zato je tako moćan na tržištu. Ali problem nije u Neymaru nego u posljedicama tog transfera", dodao je portugalski trener.

Manchester United i sam je u ovom prijelaznom roku dosad potrošio oko 150 milijuna funti, samo 75 milijuna za Evertonova napadača Romelua Lukakua zahvaljujući čemu je rekorder u transferima među engleskim klubovima.

Trener Arsenala Arsene Wenger ima međutim potpuno suprotno mišljenje, smatra da je iznos za Neymara iracionalan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider