Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi drhte

Jauk zlatnog dečka šokirao Europu: Barca "buši" Real, Neymarov rekord ugrožen

Monaco je na otvorenju sezone francuske Ligue 1 teškom mukom pobijedio Toulouse 3:2, a glavna vijest je ozljeda Kyliana Mbappea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrala se 74. minuta. S bolnim izrazom na licu Kylian Mbappe zatražio je izmjenu. Stade Louis II je zanijemio, Europa također. Monacov dragulj koji posljednjih dana jedini uspijeva medijski parirati Neymarovu transferu u PSG, a za kojeg su „tuku“ Real Madrid i Barcelona, jecajući odšepao je do klupe za rezervne igrače, stavio led na bolno desno koljeno i nastavio praviti grimase.

Klupski liječnici ustrčali su se oko 18-godišnje francuske zvijezde, nastala je blaga panika kako na klupi tako i u svečanoj loži Monacova stadiona.
Alarm se upalio i u predsjedničkoj loži Santiago Bernabeua. U pitanje je došla Realova akvizicija od 180 milijuna eura, a možda i više budući da se Barca ubacila u igru i pokušava ga preoteti Madriđanima, što znači da bi cijena mogla rasti.

Leonardo Jardim nakon utakmice pokušao je smiriti situaciju.
„Ništa specijalno, mislim da će mu za dva-tri dana biti bolje. Ovo je bila prva utakmica sezone, intenzitet je povećan, imao je snažan duel“, kazao je Monacov trener nakon utakmice.

Moglo se i očekivati da Jardim neće javno paničariti. Tijekom subote bit će obavljeni detaljni liječnički pregledi i tek tada će se znati o kakvoj ozljedi se radi. Do tada se može samo nagađati. Španjolski mediji pišu da je Barcelona u jeku strke oko Neymara kontaktirala Mbappea, što je još jedan dokaz da se otpočetka znalo da će Neymar prijeći u PSG te da je većina gungule koja se stvorila zapravo bio planski marketing i bacanje prašine u oči Barcinim navijačima, da ne ispadne da su šefovi s Camp Noua prepustili Brazilca Parižanima bez otpora i borbe.

Navodno je plan Barce da 222 milijuna koliko je zaradila od Neymarova transfera pretoči u posao s Mbappeom. Po tome bi se Mbappe izjednačio s Neymarom na listi najskupljih nogometaša svijeta. Barcini šefovim jednim bi udarcem ubili dvije muhe: doveli bi igrača kojem mnogi predviđaju zvjezdanu budućnost i riješili mnoga pitanje u napadu za sljedećih deset godina, a uz to bi pomrsili račune najvećem rivalu i time razgalili već podosta zabrinute navijače koji sve češće imaju primjedbe na račun rada uprave klupa na čelu s Josepom Mariom Bartomeuom.
To je doista lijep plan Katalonaca, no madridski mediji ističu da imaju jedan mali problem. Mbappe im je navodno poručio da želi prijeći u Real i da nije zainteresiran za Barcelonu.

Ako je to istina, onda je priča završena, ali čini se da ipak nije tako. Lako je zaključiti da će Monaco pokušati iskoristiti situaciju i izvući dodatni profit. Barca vjerojatno taktizira i služi se prokušanom taktikom u obračunima s Realom. I jedna druga strana kod svakog većeg transfera pokušavaju ako ništa drugo onda podići cijenu igraču kojeg konkurent želi. Može se zaključiti da Barca neće tako lako odustati od Mbappea i da će biti natezanja do posljednjih dana pa i sati ljetnog prijelaznog roka. Nije nemoguće da Mbappeov transfer na kraju bude čak i veći od Neymarova.

Svjedoci smo da cijene nogometaša praktički iz tjedan u tjedan lete u nebo, a nepisano je pravilo da se obično u finišu prijelaznog odrađuju najveće stvari. Kada sati i minute počnu otkucavati, sve kočnice bi mogle biti otpuštene. Situacija je specifična i po tome što je Barcelona pod pritiskom i mora kupovati. U takvoj atmosferi sve je moguće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider