Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era dominacije

Ovo je dokaz da Barca sastavlja "dream team": Tajni dogovor baca Real u očaj

Barcelona je na pragu da sastavi momčad koja bi joj mogla donijeti novu eru dominacije...

Galerija Real - Barcelona (GOL.hr) Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Karim Benzema (Foto: AFP) +2 Phillipe Coutinho (Foto: AFP)

Čini se da će Philippe Coutinho nositi dres Barcelone s brojem 14 na leđima, a ne sedmicu kako se isprva mislilo. Nakon što je Arda Turan napustio Barcelonu, sedmica je ostala slobodna, pa se pretpostavljalo da će taj broj pripasti skupocjenom Barcinom pojačanju nedavno pristiglom iz Liverpoola.

Barca dogovara novi veliki transfer

Još ništa službeno nije objavljeno, a Coutinho čeka na debi jer ima manjih problema s ozljedom butnog mišića. U međuvremenu se proširila glasina da je Barcelona praktički sve dogovorila s napadačem Atletica Antoineom Griezmannom, koji bi navodno trebao prijeći na Camp Nou u ljetnom prijelaznom roku. Procurila je čak i informacija koliku bi trebao imati plaću. Griezmann će navodno biti uz Luisa Suareza drugi najplaćeniji nogometaš Barcelone s oko 16 milijuna eura godišnjom plaćom.

Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Griezmann je sjajan nogometaš, ali on nastupa za drugi klub, a mi jako respektiramo Atletico“, izjavio je trener Barcelone Ernesto Valverde prilikom najave sutrašnjeg ligaškog gostovanja u Sevilli kod Betisa.

U Barceloni gaze po jajima nakon što je nedavno njihov direktor Guillermo Amor neopreznom izjavom opasno naljutio Madriđane. Amor je, naime, priznao da su se čelnici Barcelone sastali na ručku s članovima Griezmannove obitelji. Na Metropolitanu su načisto poludjeli. Atletico je odmah najavio da će prijaviti Barcelonu FIFA-i jer izravno „snubi“ igrača pod ugovorom.

Coutinhu broj 14, Griezmanna čeka sedmica

„Mi smo na tržištu kao i svi ostali, a živimo u vremenu kada se spekulacije roje sa svih strana i ne možemo ih izbjeći. To je tako u nogometu, moramo živjeti s time. Ako me pitate je li Griezmann dobar igrač, odgovorit ću da jest, ali ja prije svega razmišljam o svojim igračima“, oprezno važući riječi kazao je Valverde.

Phillipe Coutinho (Foto: AFP) Phillipe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Trener Barcelone, naravno, nije izravno najavio Griezmannov dolazak, ali između redova puno toga se može iščitati. Ako ništa drugo, onda da su pregovori daleko odmakli. I tu se vraćamo na početak priče. Ako Coutinho neće uzeti sedmicu, zato postoji razlog, a razlog je taj što je taj broj prirastao srcu upravo Griezmannu. Navodno je Francuz dogovorio s čelnicima Barcelone da ga čeka sedmica, pa Coutinho mora izabrati drugi broj, a to će prema svemu sudeći biti 14.

Ako Coutinho doista uzme četrnaesticu, to će biti još jedan dokaz tezi da Griezmann naljeto stiže u Barcelonu. Katalonski Sport objavio je informaciju da su Barca i Griezmann čak dogovorili i „penale“ u slučaju da jedna od strana izigra postignuti dogovor.

Tajna klauzula brana za Real

Taj je detalj bitan u cijeloj priči jer su madridski mediji proširili glasine kako Real Madrida pokušava sabotirati Barcelonu tako što će Griezmanna okrenuti prema Santiago Bernabeuu. Realu će to teško uspjeti ako su Barca i francuski napadač doista postigli preliminarni dogovor, koji uključuje plaćanje odštete ako ga jedna od strana prekrši.

Lionel Messi i Ernesto Valverde (Foto: AFP) Lionel Messi i Ernesto Valverde (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prijevodu to znači da bi Real morao platiti određeni iznos Barceloni ako nagovori Griezmann da prijeđe u svoje redove. Nije poznato o kojoj se točno cifri radi, ali prilično je jasno da je u pitanju ozbiljan iznos.

Novi "dream team" Barcelone

Trenutačna odštetna klauzula jamči Atleticu 200 milijuna eura, ali računa se da će Griezmann naljeto biti dostupan za nekih stotinjak milijuna. Logično je da Real želi osujetiti Barcelonin plan kontinuiranog pojačavanja, jer ako i Griezmann prijeđe na Camp Nou, Katalonci će sastaviti fantastičan napad, koji je i ovako ubitačno jak, i to bez Coutinha koji će još malo pričekati na debi.

Ako nadodate Coutinha i Grizemanna trenutačnoj postavi Barcelone, lako je zaključiti što to znači. Barca je na pragu da sastavi novi „dream team“ koji bi joj mogao ponovo omogućiti višegodišnju dominaciju španjolskim i europskim nogometom. Jasno je da Real to želi spriječiti, a hoće li to učiniti po svaku cijenu, to ćemo tek vidjeti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider