Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podsjeća ga na Atletico

Barca se uspjela riješiti skupocjene zvijezde: Kreću po titulu prvaka

Premda je u Barcelonu stigao 2015. iz Atletico Madrida za 34 milijuna eura kao veliko pojačanje, Turan se nije uspio nametnuti u redovima katalonskog velikana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski nogometni reprezentativac Arda Turan (30) napustio je redove Barcelone i iduće dvije i pol godine provest će na posudbi u Istanbul Basaksehiru.

Premda je u Barcelonu stigao 2015. iz Atletico Madrida za 34 milijuna eura kao veliko pojačanje, Turan se nije uspio nametnuti u redovima katalonskog velikana. U tri godine upisao je svega 55 nastupa pri čemu ove sezone uopće nije igrao.

Nagađalo se kako bi se mogao vratiti u Galatasaray u kojem je počeo karijeru, no ipak se odučio za lidera turskog prvenstva Basaksehir.

"Sretan sam zbog prilike koju sam dobio. Vjerujem kako možemo biti prvaci. Imamo odličnu momčad i cijela ova atmosfera me podsjeća na dane u Atletico Madridu kada smo osvojili španjolsko prvenstvo," kazao je 30-godišnji veznjak koji je za Atletico igrao četiri godine, a prije toga je šest godina bio član Galatasarayja.

Istanbul Basaksehir se trenutačno nalazi na prvom mjestu ljestvice i predsjednik kluba Goksel Gumusdag smatra kako će upravo Turan biti prevaga u borbi za naslov prvaka.

"Doveli smo vrhunskoig igrača. S Turanom u sastavu krećemo po titulu," kazao je Gumusdag.

Nakon 17 kola Basaksehir vodi na ljestvici sa 36 bodova, drugi je Galatasaray s bodom manje, treći je Fenerbahče sa 33 boda, dok aktualni prvak Bešiktaš drži četvrto mjesto sa 30 bodova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider