Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspad sistema

Arsenalov (Wengerov) užas mogao bi dobiti potpuno novu dimenziju

Ako postoji klub iz liga petice za kojeg se može ustvrditi da godinama stoji u mjestu, onda je to Arsenal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je loše otvorio novu sezonu, a ambicije bi mu mogle dodatno splasnuti u posljednjim danima prijelaznog roka.

Trijumf protiv Chelseaja u Community Shieldu samo je zamaskirao sve probleme koje imaju Topnici, a koji su na naplatu došli u prvenstvenim dvobojima.

Nakon što su na jedvite jade na Emiratesu svladali Leicester u prvom kolu Premierlige, doživjeli su poraz u Stoke-on-Trentu, a potom i pravi debakl ove nedjelje kod Liverpoola.

Trenutno 16. mjesto na ljestvici, uz činjenicu da po prvi put nakon 18 godina ne igraju Ligu prvaka, ne izgleda obećavajuće u smislu privlačenja novih igrača, ali i, što je još važnije za Arsenal, zadržavanja postojećih.

Chelsea im uzima Oxladea-Chamberlaina?

Naime, prema onome što javljaju engleski mediji, na vidiku je pravi fijasko.

Alex Oxlade-Chamberlain odbio je novi ugovor prema kojem bi zarađivao više od 150.000 funti tjedno. Pritom nije želio ništa komentirati, ostao je bez ikakve poruke za Arsenea Wengera. Bila je to jasna poruka, a u igru se uključio Chelsea i ponudio 35 milijuna funti koje je Wenger prihvatio i sad preostaje da Oxlade-Chamberlain dogovori svoje uvjete s Bluesima i prođe liječnički pregled.

Svaki iole bolji poznavatelj Premierlige složit će se kako je ovo loš potez Wengera. Odriče se igrača koji ima samo 24 godine i čiji potencijal nije u potpunosti iskorišten na Emiratesu. Naravno, krivac za takvo što je jedino i isključivo Wenger koji ga je stalno rotirao ne uspijevajući mu pronaći pravu poziciju.

No, odlazak Oxladea-Chamberlaina i pojačavanje konkurencije ništa je naspram onog što bi ovaj tjedan moglo zadesiti Arsenal.

Čiji poučak će primijeniti Sanchez - Van Persiejev ili Fabregasov?

Vijest glasi: Alexis Sanchez želi otići, a žele ga Manchester United i Chelsea. Čileanac već duže vrijeme ima određene nesuglasice s Wengerom, a više od godinu dana odbijao je potpisati novi ugovor i sad je ušao u zadnju godinu postojećeg.

Takav igrač zaslužuje bolje od ovakvog Arsenala, a u cijelu "kampanju" uključili su se i navijači klubova potencijalnih destinacija. Tako Unitedovi fanovi podsjećaju na Robina van Persieja i pravu eksploziju koju je doživio u svojoj karijeri prelaskom iz sjevernog Londona u Manchester United.

Chelseajevi također imaju svoje adute: Ashley Cole i Cesc Fabregas su počeli osvajati velike trofeje tek nakon što su Arsenalov dres zamijenili Chelseajevim.

Čini se kako jedini upitnik nije hoće li Sanchez otići nego - gdje će...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider