Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kao teniski tie-break

Arsenal pomoću novog sustava jedanaesteraca slavio protiv Chelseaja

Arsenal je boljim izvođenjem jedanaesteraca, po novom sistemu, slavio protiv Chelseaja u borbi za trofej Community Shielda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš kao i prije dvije Arsenal je protiv Chelseaja osvojio Community Shield uoči otvaranja nove premierligaške sezone. Pobjednik FA Cupa slavio je boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv prvaka Engleske, nakon što je regularnih 90 minuta utakmice završilo rezultatom 1:1.

Prvih 45 minuta utakmice, unatoč puno boljoj igri Arsenala i vratnici koju je pogodio Lacazette, završilo je s početnih 0:0. Već u prvoj minuti nastavka Chelsea je poveo nakon glavometa u šesnaestercu i spretnosti Victora Mosesa koji je progurao loptu pored Petra Čecha.

Chelsea je mirno plovio prema osvajanju trofeja, no onda je Pedro u 80. minuti zaradio crveni karton zbog brutalnog starta na suparnika.

Samo dvije minute kasnije Granit Xhaka izveo je slobodni udarac, lijepo pronašao Seada Kolašinca u šesnaestercu, a on je loptu glavom neobranjivo poslao u nebranji dio mreže.

U preostalom vremenu nije više bilo pravih prilika, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Jedanaesterci su bili zanimljivi iz razloga jer su se izvodili po sistemu teniskog tie-breaka: A-BB-AA-BB.

Za Chelsea je najprije pogodio Cahill, a onda su dva pogotka za Arsenal postigli Walcott i Monreal. Iduća dva izvođača u sastavu Antonia Contea, vratar Courtois i Alvaro Morata, promašili su svoje udarce s bijele točke, a to su iskoristili Oxlade-Chamberlain i Giroud koji su svojim golovima odveli Arsenal do prvog trofeja u sezoni.

Recimo da za Arsenal nisu zaigrali Alexis Sanchez i Mesut Özil, dok kod Chelseaja nije bilo Edena Hazarda i Bakayoka.

Nova sezona engleske Premierlige započinje idućeg petka, kada Arsenal dočekuje Leicester.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider