Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mat u dva poteza

Debi iz snova u Premierligi: Realovo dijete nokautiralo Arsenal!

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa drugog kola Premierlige Topnici su se loše proveli u središnjoj Engleskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu Premierlige Stoke je pobijedio Arsenal s 1:0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Jese Rodriguez u 47. minuti utakmice.

Dijete madridskog Reala, napadač koji je ovog ljeta stigao u Stoke na posudbu iz PSG-a, na startu drugog dijela iskoristio je odličnu asistenciju Saida Berahina i matirao Petra Čecha.

Topnici su nakon toga još više navalili, u pojedinim trenucima drugog poluvremena imali i 90 posto posjeda lopte, ali nisu pronašli način kako matirati vrlo dobrog Jacka Butlanda.

Zapravo, učinio je to Alexandre Lacazette u 73. minuti, ali je pomoćni sudac signalizirao zaleđe i pogodak nije priznat.

Stoke je tako, nakon poraza od Evertona na Goodison Parku u prvom kolu, stigao do prvih bodova. Na vrhu ljestvice je Manchester United s impresivnom gol-razlikom, a na dnu West Ham koji je nesretno izgubio u Southamptonu.

Zanimljivost s ovog dvoboja u Stoke on Trentu vezana je uz podatak kako su čak petorica igrača domaćeg sastava svojedobno osvojila Ligu prvaka naspram samo jednog gostujućeg. Osim strijelca Jesea, najcjenjenije klupsko natjecanje svijeta osvajali su i Xherdan Shaqiri (Bayern), Bojan Krkić (Barcelona), Ibrahim Afellay (Barcelona) te Darren Fletcher (Manchester United).

Jedini iz redova Topnika koji ima Ligu prvaka je vratar Petr Čech...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider