Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liverpool jedva

West Ham na dnu Premierlige: Vratili se iz "mrtvih" pa nesretno izgubili

Odigrano je još pet utakmica drugog kola engleske Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu drugog kola Premierlige vrlo uzbudljivi susret na St. Mary's stadionu pripao je domaćinima - Southampton je s 3:2 svladao West Ham. Nakon 40 minuta izgledalo je da igračima Slavena Bilića prijeti debakl, a na koncu je pobjednik odlučem golom iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi.

Manolo Gabbiadini je u 11. pobjegao obrani Čekićara i doveo Svece u vodstvo, a u 33. je West Ham ostao s igračem manje nakon što je izravni crveni karton, zbog udarca laktom, dobio Marko Arnautović.

Pet minuta kasnije nekadašnji kapetan Southamptona, Portugalac Jose Fonte, skrivio je penal iz kojeg je Dušan Tadić povećao vodstvo domaćeg sastava.

Chicaritove dvije inzaghijevske reakcije

Dakle, nakon 40 minuta West Ham je imao igrača manje i zaostatak od dva pogotka, ali se nije predavao. U posljednjim trenucima prvog poluvremena smanjio je Javier Hernandez, a popularni Chicarito u 74. je minuti ponovno bio na pravom mjestu, spretno reagirao i izjednačio rezultat.

Na ulasku u sudačku nadoknadu činilo se da će dvoboj završiti podjelom bodova, ali onda je Pablo Zabaleta s leđa gurnuo natrčalog Mayu Yoshidu, a sudac Lee Mason je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Charlie Austin, nekadašnji hit napadač Queens Park Rangersa koji je u igru ušao u 80. minuti umjesto strijelca prvog pogotka Gabiaddinija.

Tako je nakon potopa na Old Traffordu u prvom kolu West Ham ponovno ostao bez boda i trenutno je posljednji na ljestvici, s gol-razlikom za jedan gol lošijom u odnosu na novaka Brighton & Hove Albion uzeti sva tri boda zahvaljujući pogotku kojeg je u 73. minuti postigao Sadio Mane. U 90. minuti je Dejan Lovren ušao kao taktička zamjena umjesto Roberta Firmina.

Treba istaknuti i novu minimalnu, ali jako važnu pobjedu West Bromwich Albiona koji je kao gost svladao Burnley i trenutno je uz furiozni Manchester United jedini klub s maksimalnih šest bodova. Velšanin Hal Robson u 63. minuti je ušao u igru, u 71. se upisao u strijelce, a u 83. je isključen zbog udaranja laktom.
 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider