Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
okolnim putem do uspjeha

U Rijeci nije dobio šansu, pa je zamijenio nesretnog Salu: "Htio sam se ostaviti nogometa..."

Mladi hrvatski napadač mogao bi postati prvi Riječanin koji će nakon dugo vremena zaigrati u Ligama petice.

Antonio Mance u dresu Domžala protiv West Hama (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još u omladinskim kategorijama napustio je matični klub Rijeku, pa je preko Pomorca, Istre, Domžala i slovačkog Trenčina stigao do francuskog prvoligaša Nantesa. Napadač Antonio Mance (23) posljednjeg je dana prijelaznog roka stigao u Nantes kao zamjena za tragično preminulog Emiliana Salu.

Mance bi tako mogao postati prvi Riječanin koji će nakon dugo godina zaigrati u nekoj od pet najjačih europskih liga.

''Ne bih puno o tome. Činjenica je da nisam dobio šansu u Rijeci i da sam morao ići negdje drugdje da se dokažem. Bilo je u to vrijeme bitno otići negdje gdje ću igrati i tako se razvijati. Otišao sam u Pomorac, pa me zvala Istra... Naravno da mi je kao i svakom igraču iz Rijeke bila želja okušati se u dresu Rijeke, međutim, oni su procijenili da nisam dovoljno dobar i morao sam krenuti svojim putem. Ne bih volio da netko mislim da imam nešto protiv Rijeke, dapače, jednostavno je bila takva situacija'', rekao je za Novi list.

Istražitelji u pronađenoj olupini ugledali tijelo: Objavljena fotografija aviona na dnu La Manchea Pronađena olupina aviona u kojem je bio Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) +2 Emiliano Sala (Foto: AFP)

Njegova generacija kasnije je postala juniorski prvak Hrvatske, ali riječki prvoligaš nije profitirao od toga.

''Ivušić i Bagadur su u drugoj ekipi Osijeka, Dangubić se bori za svoju minutažu u slovačkoj Trnavi. Bila je to jedna obećavajuća generacija. Mali je problem što u to vrijeme u Rijeci i okolici, a poslije gašenja Pomorca, nije bilo kluba gdje bi mladi igrači stasali. Sada se diže Orijent, daj Bože da uđe u Drugu HNL. To će biti strašna stvar za mlade riječke igrače koji se ne uspiju odmah nametnuti na Rujevici.''

"Ne želim se predstavljati kao Salina zamjena"

Upravo Manceov put pokazuje da na Kvarneru ipak ima talenta, ali put do uspjeha često vodi okolnim putem.

''Moram reći da sam se u nekoliko navrata htio ostaviti nogometa! Doslovno! Bilo je trenutaka u karijeri kada nisam imao opcija, nisam imao kamo... Pa sam ipak nastavio raditi i vjerovati u sebe. Bilo je puno uspona i padova. Ne kažem da sam sada na konju, jer svjestan sam da se tek sada moram dokazivati.''

Real sanja preokret na krilima tinejdžerske senzacije: Došao kao mlada nada i postao spasitelj Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) +2 Vinicius Junior (Foto: AFP)

U novom klubu vodit će ga Vahid Halilhodžić.

''Kada čuo da se pojavila opcija odlaska u Nantes, nisam dvojio niti sekunde. Bilo je nekih klubova koji su me htjeli otkupiti, međutim, inzistirao sam da me puste u Nantes. Pričao sam telefonski kratko s Vahom, rekao je da ćemo sjesti i popričati kada dođem u Nantes. Nisam ga imao još prilike sresti jer je s momčadi na gostovanju. Međutim, znam da se radi o velikom treneru iz vremena kada je vodio Dinamo i velika mi je čast što sam uopće došao ovdje.''

Za Novi list je Mance istaknuo i da se ne želi predstavljati kao Salina zamjena.

''Ne bih o tome jer što god da kažem može se krivo protumačiti, a još manje da se u javnosti predstavljam kao njegova zamjena. Došao sam se ovdje dokazati i probati odraditi najbolje što mogu za klub i za sebe.''

Mance je prošle sezone u slovačkom prvenstvu za Trenčin odigrao 24 utakmice - 13 u početnoj postavi - i zabio 10 golova. U minuloj polusezoni zabio je sedam golova u 18 nastupa (12 u prvih 11).

Tko se to ugurao među seksi cheerleadersice? I zbog njih ovaj Super Bowl ulazi u povijest Cheerleadersice New England Patriotsa (Foto: AFP) Cheerleadersice LA Ramsa s muškim članovima (Foto: AFP) Cheerleadersice LA Ramsa s muškim članovima (Foto: AFP) +7 Cheerleadersice New England Patriotsa (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider