Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
snimka podmornice

Istražitelji u pronađenoj olupini ugledali tijelo: Objavljena fotografija aviona na dnu La Manchea

U kanalu La Manche pronađena je olupina zrakoplova u kojem se 22. siječnja nalazio argentinski nogometaš Emiliano Sala.

Galerija Pronađena olupina aviona u kojem je bio Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) +2 Emiliano Sala (Foto: AFP)

Nakon što su specijalni istražitelji avionske nesreće, u kojoj su prije dva tjedna poginuli argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson, pronašli olupinu aviona na dnu kanala La Manche, objavljeno je da su u njoj primijetili jedno tijelo.

Zasad nema informacija o kome se radi, nogometašu ili pilotu. Tijelo je uočeno zahvaljujući malenoj podmornici (ROV) koja je imala HD kameru, ali ono još nije identificirano.

"Sada u dogovoru s policijom i obiteljima pilota i putnika razmatramo iduće korake," poručili su iz britanske agencija istraživanje zrakoplovnih nesreća (AAIB).

Objavljena je i podvodna fotografija olupine malog privatnog aviona koji se srušio na putu iz francuskog Nantesa u velški Cardiff 22. siječnja.

Podsjetimo, toga nesretnog dana Sala je manjim privatnim avionom letio u Cardiff, gdje se trebao priključiti svom novom klubu nakon što je potpisao ugovor života. Nažalost, avion je u jednom trenutku nestao s radara iznad otočića Alderney i otad mu se gubi svaki trag.

Potraga za zrakoplovom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele. Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su priopćili kako su šanse da ima preživjelih izuzetno male.

Obitelj se nije pomirila s takvom odlukom pa je organizirala privatnu potragu za koju su zahvaljujući donacijama poznatih igrača i trenera skupili oko 300.000 eura. U prošlu srijedu pronađena su sjedala iz zrakoplova, a četiri dana kasnije i zrakoplov.

Engleski mediji javljaju da je ove nedjelje pronađena olupina aviona kojim je Sala letio, i to nakon što su dva broda koristila najsuvremeniju sonarnu tehnologiju za pretraživanje morskog dna.

Specijalizirana potraga za avionom započeta je ove nedjelje te istražiteljima nije dugo trebalo da lociraju avion.

Morski znanstvenik David Mearns potvrdio je lokaciju i da je baš to avion u kojem je bio Sala.

"Ovo je poražavajuća vijest, ali barem imamo što reći njihovim obiteljima", komentirao je Mearns.

Vijest o pronalasku olupine aviona komentirao je Emilianov otac Horacio Sala.

"Ne mogu vjerovati. Ovo je san. Ružan san. Očajan sam", kazao je Sala za argentinsku televiziju Cronica TV.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider