FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
K-1 finale u Areni

Kličkov sparing partner prvi protivnik Cro Copa: 'Želi milijun dolara!'

Predstavljeno je K-1 World Grand Prix finale koje će se održati u Zagrebu 15. ožujka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki financijski problemi K-1 organizacije odgodili su veliko finale najboljih osam teškaša. Trebalo se krajem prošle godine održati u New Yorku, no umjesto legendarnog Madison Square Gardena K-1 World Grand Prix će ugostiti zagrebačka Arena. Ova je vijest odjeknula u borilačkom svijetu jer će to biti prvo K-1 finale održano izvan Japana.

>> Cro Cop: Nisam škrtica, ali što je previše, previše je!

>> Gladijatori i seksi djevojke se vraćaju: Počinje nova sezona MMA lige!

Hrvatski ljubitelji borilačkih sportova tako su dobili veliku priliku vidjeti jedan od najvećih borilačkih događaja uživo. Zvijezde predvodi Cro Cop, no tu su i Rumunj Catalin Morosanu, Egipćanin Hesdy Gerges, Azerbajdžanac Zabit Samedov i ostali. 15. ožujka u Areni Mirko će napasti K-1 naslov koji mu je promakao u finalu prije 13 godina.

Na press konferenciji su se Mirko, Hesdey Gerges i Zabit Samedov pridružili Orsatu Zovku u najavi ovog velikog spektakla. Mirko je dobio i prvog protivnika - Amerikanca Jarella Millera.

'Uzbuđen sam, dodatni pritisak je nastup pred domaćom publikom. Prošli put je bilo prekrasno. Neki me proglašavaju favoritom, ali konkurencija je respektabilna'', rekao je Mirko i najavio svog prvog protivnika.

''On nosi aureolu nepobjedivosti, ima 22 borbe i nema poraz. Za mene je prednost što je on specijalist za boks. To je mala olakotna okolnost za mene. Neće biti lako proći. Bit će motiviran, htjet će slavu, ali i milijun dolara nagrade.''

Jarell Miller je debitirao u K-1 u Los Angelesu prošle godine. Za manje od tri minute nokautirao je Jacka Maya, a najzvučnija pobjeda mu je ona iz 2008. protiv UFC-ova borca Pata Barryja. U Tokiju je na Final 16 pobijedio Litvanca Arnolda Oborotova na bodove.

Sparirao s Kličkom, on je sjajan boksač, ali ne blokira low-kickove. Hoće li to biti taktika?

''Svakako ću ih pokušati plasirati, ali to nije dobro za turnirski sistem. Ako me blokira, kad se ohladi ne možeš stati na tu nogu. Reducirat ću ih na minimum, kad budem siguran da ne bude bloka.''

Hoće li vam titula K-1 biti najdraža, ako ju osvojite?

''Svaka borba mi je najdraža, ali Prideov pojas je nešto veliko. To su bili tada najbolji borci na svijetu. To je jedno veliko priznanje meni i mom trudu. Kad bi morao staviti na vagu, mislim da bi mi K-1 pojas ipak bio draži.''

Je li vam žao što se nisu spojili Glory i K-1 turniri?

''Nema nekog posebnog žala. Svatko je otišao na svoju stranu. K-1 je ipak puno starija organizacija. Ovo je 20. godišnjica pa je teško uspoređivati ove organizacije.''

Koji je borac u finalu najveća prijetnja?

''Svaki borac je potencijalna prijetnja. Počevši od Millera. Ne smije se nikoga podcijeniti. Spremit ću se maksimalno''

Ako Cro Cop pobijedi, u polufinalu ide na pobjednika borbe između Catalina Morosanua i Pavela Žuravljeva.

U Zagreb opet stiže i legendarni najavljivač Michael Buffer . 'Let's get ready to rumble' opet će se oriti zagrebačkom Arenom, baš kao i prije godinu dana na Final Fight priredbi. Organizator spektakla Orsat Zovko kaže kako je imao i drugih planova za taj vikend, ali će ipak doći u Hrvatsku.

Zovko je najavio kako će karte za Arenu biti već od 100 kuna što je za K-1 World Grand Prix i više nego prihvatljiva cijena.

Ždrijeb K-1 WGP-a Final 8:

Catalin Morosanu – Pavel Žuravljev

CRO COP – Jarell Miller

Ben Edwards - Zabit Samedov

Ismael Londt - Hesdy Gerges

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider