FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
FIGHT!
60. pobjeda u karijeri

Pogledajte kako je nepobjedivi Kličko direktom poslao Talijana na pod

Vladimir Kličko, svjetski prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO obranio je naslov svjetskog prvaka nokautiravši izazivača, Talijana Francesca Pianetu u šestoj rundi.

Bila je to Ukrajinčeva 60. pobjeda, i 20. obrana naslova čime se izjednačio s Muhammadom Alijem. Kličko i Pianeta boksali su za WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve. Talijanu je to bio prvi poraz nakon 28 pobjeda i jednog remija. Protiv Klička nije imao šanse...

>> Cijela snimka prijenosa dostupna je na OYO

>> Kličkova ljubav u prvom redu: Američka glumica bodri šampiona!

>> Prebolio rak i donira za izgradnju crkve i džamije: Imam plan za Klička!

>> Vladimir Kličko ima priliku izjednačiti se s Muhammadom Alijem

Vladimir Kličko zauzeo je svoj stav u ringu od samog početka. Autoritativnim nastupom završio je prvu rundu. Pianetta se okuražio u drugoj rundi i krenuo agresivnije na Klička, traživši svoju šansu u ovoj borbi. Međutim, nije imao puno izgleda.

Što je borba više odmicala, to je Kličko bio dominantniji i bilo je samo pitanje vremena kad će Pianeta posustati.

U 4. rundi Kličko je direktom poslao Pianetu na pod. Nekako je Talijan izdržao do kraja runde i spasio se. U 5. rundi sudac je ponovno brojao Pianeti, no ovaj se nije dao. I tu je rundu izdržao. No, 6. rundu ipak nije. Nakon što je Kličko srušio Pianetu na pod, sudac je bio primoran prekinuti borbu.

Inače, ruski boksački promotor Vladimir Hrjunov ponudio je nevjerojatnih 23,3 milijuna dolara nagradnog fonda kako bi organizirao meč između Vladimira Klička (37) i Aleksandra Povjetkina (33).

Nadmašio je time obilato ponude agencije K2 u vlasništvu braće Kličko (7,1 milijun dolara) i Sauerland Eventsa (6,01 milijun). Od spomenutog financijskog kolača, Vladimiru bi pripalo 75 posto (17.5 milijuna dolara), a Povjetkinu 25 posto (5.83 milijuna). Meč bi se, ukoliko pristanu sve strane, održao u Moskvi, 31. kolovoza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider