Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U centru pažnje

Kako će Barca bez Messija? Real budno prati, Icardi i fatalna Wanda vade kartu za Madrid

Barcelona dočekuje Inter u 3. kolu Lige prvaka bez ozlijeđenog Lionela Messija. U centru pažnje bit će Mauro Icardi...

Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona – Inter. Jedan od klasika europskog nogometa. Katalonci započinju niz vrlo važnih utakmica bez Lionela Messija u momčadi.

Argentinac je ozlijedio podlakticu protiv Seville u prošlom kolu španjolskog prvenstva. Prve su prognoze bile da će izbivati s terena tri tjedna, ali posljednje informacije govore da bi pauza mogla biti nešto duža. Kako god, Messija sigurno neće biti protiv Intera, a niti protiv Reala u sljedećem kolu Primere. Život bez Messija Barceloni teško pada, pogotovo otkako je Neymar napustio Camp Nou.

Intrigantno je kako će Ernesto Valverde sastaviti momčad bez najveće zvijezde. Utakmica s Interom važna je i s bodovnog, rezultatskog aspekta, ali i u pogledu pripreme za El Clasico. Barca i Inter vodeće su momčadi u skupini sa stopostotnim učinkom. Obje momčadi imaju šest bodova na kontu i veliki su favoriti za prolaz u dalju fazu natjecanja. Međutim, nije nevažno s koje će pozicije u osminu finala, jer prvoplasirana momčad ima mnogo veće izglede izvući lakšeg suparnika.

Kako će Barca bez Messija?

Dakako da je Liga prvaka uvijek važna, ali za Barcelonu je ove sezone od krucijalne važnosti. Barca je posljednje tri sezone ispadala u četvrtfinalu, pa ne čudi što joj je ove sezone Lige prvaka prioritet nad prioritetima. Messi je u govoru navijačima uoči početka sezone to posebno podvukao. Očekuje se da će Valverde posložiti momčad na sličan način kao za utakmicu s Tottenhamom u Londonu, gdje je Barca dobro odigrala i slavila sa 4:2.

Messi slomio podlakticu (Foto: AFP) Messi slomio podlakticu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ousmane Dembele zamijenit će Messija, samo je pitanje hoće li igrati na desnoj ili lijevoj strani, a vjerojatno će tijekom utakmice mijenjati mjesta s Coutinhom. Luis Suarez imao je slobodno zbog rođenja djeteta, ali Urugvajac bi trebao biti spreman za utakmice. Sergi Roberto vjerojatno će zaigrati na poziciji desnog beka umjesto Nelsona Semeda.

Ostatak momčad trebao bi biti isti. Stoga se podrazumijeva da će Ivan Rakitić zaigrati od prve minute, dok je upitno tko će od hrvatskih reprezentativaca biti u sastavu Intera. Talijanski mediji prilično su sigurni da će Marcelo Brozović biti u udarnom sastavu, pored Ivan Perišića stoji manji upitnik, dok se Šime Vrsaljko skoro uopće ne spominje u kalkulacijama.

Nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Milana Inter je u dobrom raspoloženju i tonusu. Talijanski mediji ističu da je momčad puna samopouzdanja te da u Barcelonu dolazi po pobjedu. Izostanak Messija Talijani shvaćaju kao veliku priliku da nokautiraju Katalonce na njihovu bunjištu.

Icardi u centru pažnje

U fokusu je Mauro Icardi. Argentinac je odlučio milanski gradski derbi, u dobroj je formi, a osim igara na terenu, njegovo ime spominje se i u brojnim transfernim spekulacijama. Navodno ga žele najveći engleski klubovi, najviše se spominje Chelsea, koji prema engleskim medijima nudi više od 90 milijuna eura, a u tom kontekstu spominje se i Real Madrid, koji je također u velikoj potrazi za golgeterom.

Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Ne znam ima li u tome išta istine, ali mnogo sam puta rekao da je meni dobro u Interu. Nemam namjeru otići“, poručio je Icardi kojeg će u Barceloni budno pratiti Realovi stručnjaci. Madriđani će "snimati" Barcu bez Messija uoči El Clasica, ali paralelno će pratiti i argentinskog napadača.

Španjolski mediji spekuliraju kako bi s velikom partijom na Camp Nouu definitivno "kupio" Florentina Pereza i izvadio kartu za Santiago Bernabeu. U tom slučaju Perez bi bio spreman posegnuti duboko u džep, ispunio bi svaku želju Icardijeve atraktivne supruge i ujedno menadžerice, fatalne Wande Nare, koja će također plijeniti pažnju na Santiago Bernabeuu.

Unatoč izostanku Messija i unatoč velikoj formi Intera, koji bilježi sedam uzastopnih pobjeda, Barcelona je na kladionicama veliki favorit. William Hill plaća pobjedu Barce 1,55, a pobjedu Interu 5,80.

Moguće postave:

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Rakitić, Busquets, Arthur; Dembelé, Suarez, Coutinho.

INTER (4-2-3-1): Handanović; D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Asamoah; Vecino, Brozović; Candreva, Borja Valero, Perišić; Icardi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider